Euro 2024: Μεγάλη νίκη για την Ουγγαρία στην σκιά του τραυματισμού του Βάργκα!

Metrosport Team24 Ιουνίου 2024

Σκωτία και Ουγγαρία αναμετρήθηκαν στην 3η και τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου για το Euro 2024, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για να εξαντλήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης τους στην επόμενη φάση του θεσμού μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων τρίτων, με την Ουγγαρία να παίρνει τους πρώτους της 3 βαθμούς στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με το γκολ του Τσόμποτ.

Η Σκωτία ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά στην αναμέτρηση έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και θέλοντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Γκουλάτσι, ωστόσο την πρώτη τελική στην αναμέτρηση την είχε η Ουγγαρία με τον Μπολά ο οποίος έκανε το σουτ στο 8΄ωστόσο ο Γκαν ήταν στη σωστή θέση για να απομακρύνει τη μπάλα.

Η Σκωτία ήταν αυτή που συνέχισε να έχει την κατοχή με την Ουγγαρία να κρατάει έναν πιο αμυντικό ρόλο τον οποίο υπηρέτησε ιδανικά , ενώ η μεγάλη φάση έλειπε με τις μάχες στον χώρο του κέντρου και τα σκληρά μαρκαρίσματα να είναι συνεχόμενα με τη Σκωτία στο 25΄να έχει 77% κατοχή μπάλας.

Στη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνων, η Ουγγαρία έδειξε σημάδια ζωής , αρχικά είχε ένα φάουλ με τον Σόμποσλαϊ στο 32΄το οποίο βρήκε στο τείχος, ενώ λίγο αργότερα στο 35΄ ο Σάλαϊ εκτέλεσε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ με τους Ούγγρους στη συνέχεια να έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

Ειδικότερα, στο 41΄ ο Γουίλι Όρμπαν ήταν αυτός που σημάδεψε το δοκάρι του Γκαν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σόμποσλαϊ, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το 45΄.

Σοκ και γκολ στο δεύτερο 45λεπτο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες με τους Ούγγρους να έχουν την πρώτη του τελική στο 48΄με τον Σάλαϊ να κάνει έναν ωραίο ελιγμό πριν εκτελέσει τον Γκαν ο οποίος έδειξε αντανακλαστικά και μάζεψε τη μπάλα με ευκολία.

Χρειάστηκε να περάσουν 53 αγωνιστικά λεπτά για να δούμε την πρώτη τελική της Σκωτίας, με τον Άνταμς να κάνει το σουτ από μέση απόσταση με τη μπάλα να πηγαίνει ψηλά άουτ μη δημιουργώντας κίνδυνο για τα καρέ του Κέλι, με την Ουγγαρία να απαντάει στο 64΄με τον Ντάρνταϊ ο οποίος θέλησε με τον ίδιο τρόπο να βρει δίχτυα αλλά αστόχησε στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 70΄ ο χρόνος σταμάτησε. Ο Μπαρναμπάς Βάργκα βρέθηκε στο έδαφος, η ανάσα στο γήπεδο πάγωσε και όλοι κοιτούσαν με αγωνία το αν ο ποδοσφαιριστής της Ουγγαρίας θα δώσει ένα θετικό σημάδι, με τον ίδιο να αποχωρεί λίγο αργότερα και εν μέσω χειροκροτημάτων με φορείο έπειτα από τη σύγκρουση που είχε και τον έκανε να πέσει στον αγωνιστικό χώρο, ενώ έγινε και έλεγχος για πέναλτι στη φάση χωρίς να διαπιστωθεί κάτι από το VAR.

Για το επόμενο 20λεπτο οι δύο ομάδες ήταν λίγο μουδιασμένες , χωρίς να υπάρχουν φάσεις που θα δημιουργούσαν προβλήματα στα καρέ των δύο γκολκίπερ, μέχρι το 90΄όπου ο Σάφερ είχε δύο διαδοχικές τελικές για τους Ούγγρους ενώ ο Σόμποσλαϊ είδε τον Γκαν να του λέει όχι σε σουτ που επιχείρησε.

Ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για τους Ούγγρους ήρθε στο 93΄όταν ο Κέβιν Τσόμποτ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με την προσπάθεια του να σταματάει στο δοκάρι , με τον ίδιο να κρατάει το καλύτερο για το τέλος καθώς στην τελευταία φάση της αναμέτρησης με πλασέ προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Σκωτία (Στ. Κλαρκ): Γκαν, Χέντρι, Χάνλεϊ, ΜακΚένα, Ράλστον, Γκίλμορ, ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον, ΜακΓκιν, ΜακΤόμινεϊ, Άνταμς

Στον πάγκο: Κέλι, Κλαρλ, Σάνκλαντ, Κρίστιε, Κούπερ, Άρμστρονγκ, Μόργκαν, Κόνγουεϊ, Τζακ, ΜακΚρόρι, ΜακΛιν, Τέιλορ, Φόρεστ

Ουγγαρία (Μ. Ρόσι): Γκουλάτσι, Μπότκα, Ορμπάν, Νταρντάι, Μπόλα, Ατάιλς, Σάφερ, Κέρκεζ, Ρ. Σάλαϊ, Βάργκα, Σόμποσλαϊ

Στον πάγκο: Ντίμπους, Σαπάνος, Λανγκ, Μπάλογκ, Α. Σάλαϊ, Φιόλα, Νέγκο, Α. Νάγκι, Άνταμ, Κλέινχεϊσλερ, Γκάζνταγξ, Ζ. Νάγκι, Σόμποθ, Χόρβαθ, Κάτα

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.