Euro 2024: «Μάχη» Σκωτίας-Ουγγαρίας για ελπίδες πρόκρισης (vid)

Γιώργος Μάντζιος23 Ιουνίου 2024

Τις ελπίδες πρόκρισης που έχουν θέλουν να διεκδικήσουν Σκωτία και Ουγγαρία στη μεταξύ τους σπουδαία «μάχη» στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Εμφανίζοντας σημάδια ζωής μετά το «στραπάτσο» με τη Γερμανία, η Σκωτία απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Ελβετία και διατηρεί ελπίδες πρόκρισης.

Τερματίζει 2η με νίκη και ήττα της Ελβετίας από τα «πάντσερ». Με νίκη και ισοπαλία της Ελβετίας θα είναι 3η, όπως κι αν δεν χάσει από την Ουγγαρία. Θα είναι 4η αν ηττηθεί σήμερα.

Αγωνιστικά μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και χρειάστηκε 13 λεπτά για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με σουτ του ΜακΤόμινεϊ που κόντραρε μετά από αντεπίθεση. Ωστόσο, δεν διαχειρίστηκε καλά το προβάδισμα, με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί στο 26' μετά από λάθος γύρισμα του Ράλστον και τον Σακίρι να το εκμεταλλεύεται άψογα. Στη συνέχεια μπορεί η αντίπαλός της να πάτησε καλύτερα, ακυρώθηκε και γκολ των Ελβετών στο 89', είχε όμως και η ίδια τις στιγμές της. Αναγκασμένη να παίξει... ρέστα, έδειξε βελτιωμένη, αλλά δεν παύει να υπάρχει γκρίνια από τον Τύπο, κυρίως για την απόδοση ορισμένων παιχτών που αποτελούν «βαρόμετρο».

Στα αγωνιστικά, τραυματίστηκε στο τελευταίο ματς ο βασικός αμυντικός Τίρνεϊ και θα μείνει εκτός για το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Εκτίει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας ο δυναμικός στόπερ Πόρτιους. Λογικά θα διατηρηθεί στον άξονα ο Γκίλμουρ, ο οποίος είχε θετική παρουσία με την Ελβετία. Ερωτηματικό αν θα παραμείνει στην κορυφή της επίθεσης ο Άνταμς, που δείχνει ντεφορμέ, με τον Σάκλαντ να έχει πιθανότητες να ξεκινήσει.

Για την Ουγγαρία από την άλλη οι δύο ήττες σε ισάριθμα ματς κάνουν την πρόκριση να φαντάζει δύσκολη. Στο πιο πρόσφατο ήταν ανταγωνιστική, όμως «λύγισε» 2-0 από τη Γερμανία.

Πλέον, είναι σίγουρο πως δεν μπορεί να τερματίσει στην πρώτη δυάδα, μόνο με νίκη θα καταλάβει την 3η θέση ελπίζοντας πως θα είναι μέσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων για να περάσει. Πάντως, δεν μπορεί κανείς να της καταλογίσει πως δεν προσπάθησε απέναντι στην οικοδέσποινα, σε ματς που έχει παράπονα για τη διαιτησία (ακυρωθέν γκολ, πέναλτι). Απείλησε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού δύο φορές, για να δεχτεί το γκολ στο 22', σε μία φάση που διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ. Έφτασε μία ανάσα από το 1-1 με φάουλ του Σόμποσλαϊ στο 26' και ρίσκαρε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν απέφυγε το δεύτερο τέρμα στο 68', ενώ στο 89' «άγγιξε» τη μείωση του σκορ. «Οφείλουμε να εξαντλήσουμε τις όλες τις πιθανότητες. Δεν έχω γενικά παράπονο από τους παίχτες», δήλωσε ο κόουτς Ρόσι.

Στα αγωνιστικά ο Ιταλός προπονητής έκανε μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας. Ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας ο Φιόλα, με τον Μπόλα να χρησιμοποιείται ως μπακ και τον Λανγκ να χάνει τη θέση του στην ενδεκάδα. Ούτε τη δεύτερη αγωνιστική έπαιξαν οι χρήσιμοι μέσοι Νέγκο και Στάιλς, ο πρώτος έχει πιθανότητες επιστροφής, δύσκολα ο δεύτερος.

  • ΩΡΑ: 22:00
  • TV: ΕΡΤ3
  • ΓΗΠΕΔΟ: Stuttgart Arena (60.469)
  • ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φακούντο Τέγιο (Αργεντινή)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.