Euro 2024: Καθάρισε στο δεύτερο μέρος και προκρίθηκε στα προημιτελικά η Γερμανία

Δημήτρης Καλαϊτζής30 Ιουνίου 2024

Η Γερμανία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, καθώς νίκησε με 2-0 την Δανία και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ισπανία-Γεωργία. 

Η ομάδα του Τζούλιαν Νάγκελσμαν τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Σμάιχελ, ο οποίος αποσόβησε κάθε κίνδυνο γύρω από τα καρέ του, όμως στην επανάληψη δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο, με τους οικοδεσπότες να παίρνουν δίκαια το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Ο αγώνας:

Με τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών αγώνα στο ''Βεστφάλεν'', η Γερμανία άνοιξε το σκορ κόντρα στη Δανία, όμως το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Κίμιχ. Πιο συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά του Κρόος, ο Σλότερμπεκ πήρε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον διαιτητή να μην μετράει το γκολ καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ του Κίμιχ σε παίκτη των Δανών.

Στο έβδομο λεπτό τα ''πάντσερ'' άγγιξαν το 1-0, όταν ο Κίμιχ έπιασε μια οβίδα από μακρινή απόσταση, αλλά ο Σμάιχελ απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι σε κόρνερ. 


Από την εκτέλεση, ο Δανός γκολκίπερ απέκρουσε με δυσκολία την ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Σλότερμπεκ.

Τρία λεπτά μετά, η Γερμανία έχασε μία ακόμα ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Έπειτα από όμορφη μπαλιά του Ρούντιγκερ στην πλάτη της άμυνας, ο Χάβερτς έκανε το βολέ αλλά ο Σμάιχελ είχε και πάλι απάντηση.

Στο 21ο λεπτό η Δανία κόντρα στη ροή του αγώνα λίγο έλειψε να προηγηθεί, όταν μετά από μπαλιά 50 μέτρων, ο Έρικσεν κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα, έκανε το σουτ και ο Ρούντιγκερ ως ''από μηχανής θεός'' έβαλε το πόδι του σωτήρια και παραχώρησε κόρνερ.

Στο 24΄ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, με το σουτ του Μέλε από πλάγια θέση να περνάει έξω.

Το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου λόγω της σφοδρής καταιγίδας που ξέσπασε στο Ντόρτμουντ.


Μετά την διακοπή 25 λεπτών, ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά, με την Γερμανία να απειλεί με την κεφαλιά του Χάβερτς, αλλά ο Σμάιχελ ήταν και πάλι εκεί.


Στο 42΄ ήταν σειρά των Δανών να γίνουν επικίνδυνοι όταν μετά από τραγικό λάθος του Σλότερμπεκ, ο Χόιλουντ έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Νόιερ.

Στο 45΄ η Δανία έχασε ασύλληπτη ευκαιρία για να κάνει το 0-1. Ο Χόιλουντ βγήκε απέναντι στον Νόιερ-μετά την μπαλιά του Ντιλέινι-όμως ο γκολκίπερ της Μπάγερν Μονάχου έδειξε την κλάση του και κράτησε όρθια την οικοδέσποινα Γερμανία.  

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Δανία άνοιξε το σκορ με τον Άντερσεν (48΄), όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. 


Και πέντε λεπτά μετά ο Άντερσεν έγινε μοιραίος παίκτης των Σκαδιναβών, καθώς έκανε χέρι στην περιοχή μετά το γύρισμα του Ράουμ από τα αριστερά και ο Χάβερτς ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, βάζοντας σε θέση ισχύος την Γερμανία. 

Στο 59΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-0, αλλά ο Χάβερτς αστόχησε σε ένα αδιανόητο τετ α τετ. 

Στο 66΄ η Δανία άγγιξε την ισοφάριση αλλά ο Νόιερ είπε "όχι" στον Χόιλουντ για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση. Και δύο λεπτά μετά τα ''πάντσερ'' καθάρισαν το παιχνίδι και παράλληλα την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Υπέροχη μπαλιά του Σλότερμπεκ στην πλάτη της άμυνας των Δανών, ο Μουσιάλα έτρεξε στον κενό χώρο και νίκησε τον Σμάιχελ-που κακώς δεν βγήκε-με άψογο πλασέ, γράφοντας το 2-0.

Στις καθυστερήσεις η Γερμανία πέτυχε και τρίτο τέρμα, αυτή τη φορά με τον Βιρτς, όμως το γκολ ακυρώθηκε και πάλι για οφσάιντ. 

Στο φινάλε του αγώνα οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση όμως ο Χάβερτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σμάιχελ, ο οποίος απέκρουσε εκπληκτικά με το ένα πόδι το πλασέ του φορ της Άρσεναλ. 

Οι συνθέσεις:

Γερμανία (Τζούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ (80΄Χένρικς), Άντριχ (64΄Τσαν), Κρόος, Μουσιάλα (80΄Βιρτς), Γκουντογκάν (64΄Φίλκρουγκ), Σανέ, Χάβερτς 

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Κρίστενσεν (81΄Λάρσεν), Μπα, Μέλε, Ντιλέινι (69΄Νόργκααρντ), Χόιμπιεργκ, Σκοβ Όλσεν (69΄Πόουλσεν), Έρικσεν (81΄Ντάμσγκααρντ), Χόιλουντ (81΄Βιντ)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.