Euro 2024: Καρέ ανατροπής για την Ισπανία και πρόκριση στα προημιτελικά

Δημήτρης Καλαϊτζής30 Ιουνίου 2024

Μπορεί για 45 λεπτά να τα βρήκε σκούρα απέναντι στην εξαιρετική και μαχητική Γεωργία, όμως στην επανάληψη μίλησε η εμπειρία της Ισπανίας, η οποία φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα το συγκρότημα του Σανιόλ (4-1) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Γερμανία. 

Ο αγώνας:

Η Ισπανία μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο δέκατο λεπτό άγγιξε το 1-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιαμάλ, ο Καρβαχάλ έπιασε την κεφαλιά και ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας όρθια την ομάδα του.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Γεωργία ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Σε μία ονειρεμένη αντεπίθεση, ο Κακαμπάτζε έκανε επικίνδυνη σέντρα από τα δεξιά και ο Λε Νορμάν υπό την πίεση του Κβαρατσχέλια έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, βάζοντας σε θέση οδηγού τους Γεωργιανούς στο 18΄.

Στο 28΄ η Ισπανία απείλησε με το σουτ του Πέδρι να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Επτά λεπτά μετά, οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμα ευκαιρία, με το σουτ του Κουκουρέγια να αποκρούει ο πορτιέρε των Γεωργιανών.

Στο 38ο λεπτό η Iσπανία έφυγε στην αντεπίθεση, ο Πέδρι είδε υπέροχα τον ξεμαρκάριστο Γουίλιαμς, ο οποίος πλάσαρε από τα αριστερά, αλλά ο Μαμαρντασβίλι ήταν και πάλι εκεί. Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Ρόδρι, ο οποίος έπιασε ένα τρομερό σουτ και έστειλε την μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία του Μαμαρντασβίλι. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 48΄ η Γεωργία πήγε να σκοράρει με έναν απίθανο τρόπο. Ο Κβαρατσχέλια είδε τον Σιμόν εκτός περιοχής, εξαπέλυσε βολίδα από το κέντρο, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 51΄ ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε την εκτέλεση φάουλ του Γιαμάλ και στην εξέλιξη της φάσης, ο Γιαμάλ έκανε τη σέντρα και ο Ρουίθ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1 για την Ισπανία. 

Ο Γιαμάλ, που σέρβιρε το γκολ στον Ρουίθ, έφτασε τις δύο ασίστ στη διοργάνωση και έγινε ο πρώτος έφηβος με παραπάνω από μία ασίστ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο.


Στο 63΄ η Ισπανία έφτασε μια ανάσα από το να πάρει αέρα δύο τερμάτων, όταν μετά από τραγικό λάθος του Κοχορασβίλι, ο Γιαμάλ έκανε το πλασέ από την περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. 

Στο 68΄ ήταν σειρά των Γεωργιανών να απειλήσουν. Ο Κβαρατσχέλια βρήκε τον Τσιταϊσβίλι, αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν κάκιστο. 

Στο 74ο λεπτό η Ισπανία σκόραρε και τρίτο τέρμα ύστερα από μαγική ενέργεια του Γιαμάλ και αυτογκόλ του Γκβελεσιάνι, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Νίκο Γουίλιαμς με τρομερό τελείωμα έκανε το 3-1 και έστειλε την Ισπανία στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την οικοδέσποινα την Γερμανία. 

Στο 78΄ ο Μαμαρντασβίλι μπλόκαρε το σουτ του Όλμο και τρία λεπτά μετά ο γκολκίπερ της Γεωργίας είπε ''όχι'' και στον Γιαμάλ.

Η Ισπανία συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και ο Όλμο έβαλε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ του σημερινού αγώνα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-1 στο 84΄. 

Οι συνθέσεις:

Ισπανία: Σιμόν, Κουκουρέγια (66΄Γκριμάλντο), Λαπόρτ, Λε Νορμάν, Καρβαχάλ (81΄ Νάβας), Ρόδρι, Ρουίθ (81΄ Μερίνο), Πέδρι (53΄ Όλμο), Γουίλιαμς, Μοράτα (67΄Οϊαρθάμπαλ, Γιαμάλ.

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Λοχοσβίλι (63΄Τσιταϊσβίλι), Ντβάλι, Κάσια, Γκβελεσιάνι (79΄ Κβεκβεσκίρι), Κακαμπάτζε, Κιτεϊσβίλι (41΄Αλτουνασβίλι), Τσακβετάτζε (63΄Νταβιτασβίλι), Κοχορασβίλι, Μικαουτάτζε (79΄Ζιβζιβάτζε), Κβαρατσχέλια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.