Euro 2024 - Ιταλία Vs Αλβανία: Ώρα έναρξης και κανάλι μετάδοσης

Metrosport Team15 Ιουνίου 2024

H δεύτερη μέρα του Euro 2024 αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, με την Ιταλία και την Αλβανία να διασταυρώνουν τα ξίφη τους (15/6, 22:00, ΕΡΤ1).

Η Ιταλία ξεκινά την διοργάνωση ως η κάτοχος του τροπαίου και προφανώς θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Η επιτυχία στο EURO 2021 ήρθε για να… σηκώσει λίγο το ηθικό της, καθώς η απουσία της από τα δύο τελευταία Μουντιάλ, της έχει κοστίσει. 

Μάλιστα στα προκριματικά, η Ιταλία «ίδρωσε» για να εξασφαλίσει το εισιτήριο. Έμεινε πίσω από την Αγγλία και έπαιξε τη 2η θέση την τελευταία αγωνιστική με την ισόβαθμη Ουκρανία, εν τέλει το τελικό 0-0 την ευνόησε, με την αντίπαλο να έχει σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία.

Κατά τη διάρκεια των προκριματικών άλλαξε προπονητή, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι προσπάθησε να φέρει νέες ιδέες (4-3-3), όμως γρήγορα εγκατέλειψε τις προσπάθειες. Λίγα πράγματα στα δύο φιλικά, έμεινε στο 0-0 με την Τουρκία και επικράτησε 1-0 της Βοσνίας, βγάζοντας ξανά προβληματισμό. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι προετοιμάστηκε με γνωστές απουσίες, λόγω τιμωρίας (Τονάλι), τραυματισμών (Ατσέρμπι, Σκαλβίνι, Μπεράρντι), αλλά και τεχνικής επιλογής (Ιμόμπιλε). Οι μέσοι Μπαρέλα και Φρατέζι έχασαν προπονήσεις, όμως είναι διαθέσιμοι και μάλιστα ο πρώτος αναμένεται και στο αρχικό σχήμα. Μετρά μόνο νίκες απέναντι στην Αλβανία (4/4).

Η Αλβανία δίνεται από τις στοιχηματικές εταιρίες ως η πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης, έχοντας τη μεγαλύτερη απόδοση για κατάκτηση του τροπαίου. Αυτό δεν την ενοχλεί στο παραμικρό να πανηγυρίζει για τη δεύτερη συμμετοχή στην ιστορία της σε EURO (το 2016 η πρώτη) με θετική παρουσία, όμως αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων). 

Άλλωστε βοήθησε και η εντυπωσιακή της παρουσία στα προκριματικά, όπου πρώτευσε σε όμιλο με Πολωνία, Τσεχία, Μολδαβία και Ν. Φερόε. Σημαντική επιτυχία, άφησε πίσω της ομάδες με σημαντικότερες περγαμηνές, γνωρίζοντας, μάλιστα μόλις μία ήττα στην πρεμιέρα από την Πολωνία. 

Φρούριο η έδρα της, σημείωσε μόνο νίκες, ενώ είχε άμυνα… γρανίτη (4 γκολ παθητικό). Ο Βραζιλιάνος Σιλβίνιο (από το 2023 στον πάγκο της) την έχει ανεβάσει επίπεδο και θεωρείται αναμορφωτής της. Στα δύο φιλικά προετοιμασίας έπαιξε κόντρα σε ομάδες του… χεριού της, και πήρε ισάριθμες νίκες (3-0 το Λίχτενσταϊν, 3-1 το Αζερμπαϊτζάν). Ξεσηκωμός από τους Αλβανούς οπαδούς, πάνω από 50.000 βρίσκονται εδώ και μέρες στο Ντόρτμουντ! 

Στα αγωνιστικά, από την αποστολή έλειψαν τα ονόματα των φορ Τσικαλέσι και Ουζούνι, ο πρώτος από τεχνική επιλογή, ο δεύτερος λόγω τραυματισμού. Ο γκολκίπερ Μπερίσα ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και είναι το φαβορί για να βρεθεί κάτω από την εστία έναντι του Στρακόσια.


Photo credits: uefa.com

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.