Euro 2024 - Ισπανία Vs Κροατία: Ώρα έναρξης και κανάλι μετάδοσης

Γιώργος Μάντζιος15 Ιουνίου 2024

Η Ισπανία και η Κροατία (15/6, 19:00, ΕΡΤ1) κοντράρονται στην πρεμιέρα του Β Ομίλου για το Euro 2024, με τις δύο ομάδες να επιθυμούν να ξεκινήσουν με το δεξί τη διοργάνωση.

Η Ισπανία στο προηγούμενο EURO έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου η πορεία της τερματίστηκε από την μετέπειτα κάτοχο Ιταλία, στη διαδικασία των πέναλτι. Στο Μουντιάλ του Κατάρ όμως έπεσε θύμα έκπληξης στους «16» από το Μαρόκο, ωστόσο η κατάκτηση του Nations League που ακολούθησε την επανάφερε στα διεθνή τρόπαια. 

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως έχει φτάσει τρεις φορές στην κορυφή της Ευρώπης (1964, 2008, 2012), ενώ αυτή θα είναι η 12η παρουσία της σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Έκανε… περίπατο στον όμιλο των προκριματικών και τερμάτισε άνετα στην 1η θέση, μπροστά από Σκωτία, Νορβηγία, Γεωργία και Κύπρο. Μάλιστα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με τον Λουίς ντε λα Φουέντε στον πάγκο, ο οποίος διαδέχθηκε τον Λουίς Ενρίκε. 

Προτίμησε να δώσει δύο φιλικά για… ξεμούδιασμα το προηγούμενο διάστημα κι επικράτησε άνετα των Ανδόρα (5-0) και Β. Ιρλανδία (5-1). Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Λαπόρτ παρότι πήρε χρόνο συμμετοχής στο τελευταίο φιλικό, δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα, καθώς του λείπει αγωνιστικός ρυθμός. 

Η Κροατία από την άλλη, είναι η ομάδα που έφτασε μέχρι την 3η θέση στο πρόσφατο Μουντιάλ. Ωστόσο υπάρχει μία… μίνι κατάρ που την κυνηγάει στα τελευταία Euro, αφού δεν μπορεί να πάει πιο μακριά από τους «16». Στην προηγούμενη διοργάνωση άλλωστε αποκλείστηκε μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα από την Ισπανία, χάνοντας 5-3 στην παράταση. 

Συμμετέχει για 6η συνεχόμενη και 7η συνολικά φορά σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Προκρίθηκε ως 2η στον όμιλό της στα προκριματικά, πίσω από την Τουρκία και μπροστά από τις Ουαλία, Αρμενία και Λετονία. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς βρίσκεται από το 2017 στον πάγκο και με τις επιτυχίες στα δύο Μουντιάλ (2η θέση το 2018, 3η θέση το 2022) που συμμετείχε η «χρβάτσκα» με αυτόν θεωρείται ως ο πιο πετυχημένος τεχνικός στην ιστορία της. Στα δύο φιλικά προετοιμασίας για το EURO σημείωσε ισάριθμες νίκες, 3-0 τα Σκόπια και 2-1 την Πορτογαλία. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γκβάρντιολ αναμένεται στο αριστερό άκρο της άμυνας (σ.σ εκεί τον χρησιμοποιεί στην Σίτι και ο Γκουαρδιόλα), ενώ ο Μπούντιμιρ έχει προβάδισμα έναντι του Πέτκοβιτς για την κορυφή.

Photo credits: uefa.com

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.