Euro 2024: Η «μάχη» Ισπανίας - Γερμανίας για μία θέση στα ημιτελικά

Γιώργος Μάντζιος05 Ιουλίου 2024

Η Ισπανία στην προηγούμενη φάση των «16» του Euro 2024 παρέδωσε άλλη μια παράσταση στη φετινή διοργάνωση, επικρατώντας με 4-1 της Γεωργίας και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ. Έπαιξε μονότερμα την αντίπαλο της, δεν πτοήθηκε από το 0-1 από το αυτογκόλ του Λε Νορμάν στο 18’ και αφού ισοφάρισε πριν βγει το ημίχρονο με τον Ρόδρι, μετέτρεψε σε πάρτι το δεύτερο μέρος κι έφτασε σε θρίαμβο με τέρματα των Ρουίθ, Νίκο Γουίλιαμς, και Όλμο. 

Πλέον καλείται να σπάσει μια παράδοση που τη θέλει να μην έχει κερδίσει σε 9 ματς οικοδέσποινα χώρα, είτε σε τελική φάση Euro, είτε σε Μουντιάλ (σ.σ μάλιστα τα 7 από αυτά ήταν σε νοκ άουτ φάσεις). Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών, με τον Ντε Λα Φουέντε να σκέφτεται μόνο την χρησιμοποίηση του Όλμο στο βασικό σχήμα, αντί του ντεφορμέ Πέδρι.

Η Γερμανία από την άλλη, με αρκετά καλή εμφάνιση, αλλά και την τύχη σύμμαχο, ξεπέρασε το εμπόδιο της Δανίας, κερδίζοντας με 2-0. Ο Χάβερτς άνοιξε το σκορ στο 53’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έχασε ευκαιρίες και τελικά ο Μουσιάλα έκανε το 2-0 στο 68’. Πάντως στάθηκε τυχερή στο γκολ της Δανίας, που ακυρώθηκε για… εκατοστά οφσάιντ, λίγα λεπτά πριν προηγηθεί, ενώ κομβικός ο ήταν και ο Νόιερ με δύο - τρεις σημαντικές επεμβάσεις. 

Πλέον το σημερινό παιχνίδι αποτελεί το απόλυτο κρας τεστ για τη διοργανώτρια, αφού δεν κερδίζει την Ισπανία από το 1988 (0-3-3 στα 6 μεταξύ τους παιχνίδια από τότε). Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχουν ερωτηματικά για τον Νάιγκελσμαν. Εξέτισε και είναι διαθέσιμος ο κεντρικός αμυντικός Τα, αλλά ο Σλότεμπεργκ που τον αντικατέστησε κόντρα στη Δανία τα πήγε εξαιρετικά, βοηθώντας σημαντικά και στο επιθετικό κομμάτι, έχοντας ακυρωθέν γκολ και ασίστ. Δεύτερο ερωτηματικό αν θα μείνει για δεύτερο συνεχόμενο ματς εκτός αρχικής ενδεκάδας ο Βιρτς και ξεκινήσει και πάλι ο Σανέ.

  • ΙΣΠΑΝΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΡΑ: 19:00
  • TV: ΕΡΤ1
  • ΓΗΠΕΔΟ: Stuttgart Arena (60.469)
  • ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.