Euro 2024: Η Ελβετία ξέρανε την Πρωταθλήτρια Ιταλία και πέταξε στους «8»

Κωστής Παναγιώτου29 Ιουνίου 2024

Η Ελβετία παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πέταξε εκτός συνέχειας Euro 2024 την κάτοχο του τροπαίου, Ιταλία, επικρατώντας με 2-0, με τον Βάργκας να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους νικητές, με ένα γκολ και μια ασίστ.

Οι Ελβετοί ήταν ανώτεροι από την ομάδα του Σπαλέτι και πήραν μια σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης και πλέον περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού Αγγλία-Σλοβακία, τον οποίο θα αντιμετωπίσουν στις 6 Ιουλίου, στο Ντίσελντορφ.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Οι Ελβετοί ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, έχοντας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του 45λεπτου ποσοστό κατοχής πάνω από 60%, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Σπαλέτι να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, σημειώνοντας μόλις μία τελική.

Στο 24ο λεπτό ο Εμπολό έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Ιταλών, αλλά ο Ντοναρούμα είχε απάντηση στο τελείωμά του. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα ο Φρόιλερ βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή της Ιταλίας και με ωραίο σουτ έδωσε προβάδισμα στην Ελβετία.

Μάλιστα, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου ο Ρίντερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, από πλάγια θέση, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ντοναρούμα, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ και το δοκάρι στέρησαν στην Ελβετία το 2-0.

Με το "καλημέρα" του δευτέρου μέρους η Ελβετία διπλασίασε τα τέρματά της. με τον Ρουμπέν Βάργκας να πετυχαίνει ένα πανέμορφο τέρμα, στέλνοντας τη μπάλα στο γάμα του Ντοναρούμα, οποίος δεν μπορούσε να αποσοβήσει το γκολ.

Στο 54ο λεπτό οι Ιταλοί πλησίασαν στο γκολ, με τον Σερ να στέλνει άθελά του τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σόμερ, οποίος είχε κινηθεί αντίθετα, κοιτώντας τη μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι.

Ο Σκαμάκα στο 76' βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι. Βέβαια αν η μπάλα είχε καταλήξει στα δίχτυα, πιθανότατα, το γκολ θα ακυρωνόταν μέσω VAR για οφσάιντ.  Όσο τα λεπτά κυλούσαν οι Ιταλοί έδειχναν να έχουν αποδεχτεί την ήττα, με τους Ελβετούς να πανηγυρίζουν δίκαια την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ελβετία: Σόμερ, Σερ, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Τζάκα, Φρόιλερ, Ρίντερ (71' Στεργίου), Άμπισερ (90+2' Στέφεν), Βάργκας (71' Τσούμπερ), Εντόι (77' Εντόι), Εμπολό (77' Ντουά).

Ιταλία: Ντοναρούμα. Ντι Λορέντζο, Μαντσίνι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (75' Καμπιάσο), Κριστάντε (75' Πελεγκρίνι), Φατζόλι (86' Φρατέζι), Μπαρέλα (64' Ρετέγκι), Κιέζα, Ελ Σαράουι (46' Τζακάνι), Σκαμάκα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.