Euro 2024: Για «κορυφή» η Γερμανία, βλέπει νοκ-άουτ η Ελβετία (vid)

Γιώργος Μάντζιος23 Ιουνίου 2024

Η Γερμανία είναι μια από τις τρεις ομάδες που έχουν περάσει στην επόμενη φάση του Euro 2024, όμως θέλει την «κορυφή» του 1ου ομίλου. Η Ελβετία αν δεν χάσει, θα βρεθεί και εκείνη στους 16 του θεσμού.

Κρίσιμη η μεταξύ τους αναμέτρηση στη Φρανκφούρτη στις 22:00 για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Euro 2024.

H Ελβετία έφτασε τους τέσσερις βαθμούς στον όμιλο μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Σκωτία και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση. Θα είναι σίγουρα μέσα στην τριάδα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αν κερδίσει θα τερματίσει πρώτη, ρεαλιστικά της αρκεί ένας βαθμός για τη 2η θέση ή να μην υπάρξει νικητής στο Σκωτία – Ουγγαρία. Αν χάσει και η Σκωτία κερδίσει με ευρύ σκορ τότε μόνο θα έρθει 3η, (σ.σ αυτή τη στιγμή είναι στο +6 από τους Βρετανούς στη διαφορά τερμάτων).

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Ελβετία δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ μόλις στο 13', όταν μετά από δικό της κόρνερ πιάστηκε «αδιάβαστη» σε αντεπίθεση. Ισορρόπησε στη συνέχεια και βρήκε την ισοφάριση στο 26' με έξοχο πλασέ εκτός περιοχής του Σακίρι. Μετά το 35' ήταν πιο απειλητική, με το ρυθμό να πέφτει στο τελευταίο ημίωρο, αν και αμφότερες μπορούσαν το δεύτερο τέρμα. Στο συγκεκριμένο ματς ο τεχνικός Γιακίν προέβη σε μία αλλαγή, αντί του Ντουά ο Σακίρι και αποθέωσε τον τελευταίο για το τέρμα που σημείωσε.

Στα αγωνιστικά, δεν αλλάζει τακτική ο 49χρονος προπονητής, που μπορεί να ξεκίνησε το EURO υπό αμφισβήτηση, αλλά φαίνεται πως θα οδηγήσει στα νοκ άουτ την Ελβετία. Εξάλλου, οι κινήσεις που έκανε από τον πάγκο στα δύο πρώτα παιχνίδια έπιασαν. Μοναδικό ερωτηματικό είναι ο μέσος ΑΕΚ Τσούμπερ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια λόγω τραυματισμού.

Η Γερμανία από την άλλη, πέτυχε το 2/2 και πέρασε στα νοκ άουτ. Μπορεί να συνάντησε αντίσταση από την Ουγγαρία, αλλά έφτασε στην νίκη με 2-0. Αν δεν χάσει θα είναι σίγουρα 1η, με ήττα θα τερματίσει 2η.

Στο αγωνιστικό κομμάτι απειλήθηκε δύο φορές στο ξεκίνημα, για να πάρει τον έλεγχο μετά το 15' και στο 22' βρήκε δίχτυα με σουτ του Μουσιάλια μετά από «κλέψιμο» του Γκιντογκάν. Στο 26' την έσωσε ο γκολκίπερ Νόιερ σε φάουλ του Σόμπλοσλαϊ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ακυρώθηκε γκολ της Ουγγαρίας. Κινδύνευσε στο 60', ήταν πιο απειλητική στη συνέχεια κι έφτασε στο δεύτερο τέρμα με πλασέ του Γκιντογκάν στο 67', ενώ στο 89' γλίτωσε τη μείωση στο σκορ.

Μετά το ματς, με την πρόκριση εξασφαλισμένη, ανανεώθηκε αυτομάτως το συμβόλαιο με τον τεχνικό Νάγκελσμαν έως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2024, με τον 36χρονο στον πάγκο τα «πάντσερ» έχουν απολογισμό 6-2-2. Το ζητούμενο είναι αν η Γερμανία προτιμήσει να διαλέξει αντίπαλο, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παίξει με την Ισπανία στους «8» αν περάσει ως 1η.

Στα αγωνιστικά, λογικά ο Νάγκελσμαν ενδέχεται να ξεκουράσει ορισμένους βασικούς, όχι όμως να κάνει ολικό ροτέισον, καθώς δεν θέλει η ομάδα του να χάσει ρυθμό. Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ θα υπάρξουν τέσσερις αλλαγές, με τους Σανέ, Φίλγκρουγκ στην επίθεση και τους Αντόν και Ράουμ στην άμυνα, να διεκδικούν θέση στην αρχική ενδεκάδα.

ΕΛΒΕΤΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ

  • ΩΡΑ: 22:00
  • TV: ΕΡΤ1
  • ΓΗΠΕΔΟ: Frankfurt Arena (58.000)
  • ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.