Euro 2024: Με ανατροπή η Ολλανδία πέταξε εκτός την αξιόμαχη Τουρκία

Δημήτρης Καλαϊτζής06 Ιουλίου 2024

Ένα εξάλεπτο ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος, ήταν αρκετό για την Ολλανδία, ώστε να νικήσει με ανατροπή την μαχητική Τουρκία (2-1) και να προκριθεί στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία, που νωρίτερα πέταξε εκτός την Ελβετία. 

Οι γείτονες παρότι προηγήθηκαν και είχαν τις ευκαιρίες για να καθαρίσουν το παιχνίδι, πλήρωσαν δύο αδράνειες στην άμυνα και μοιραία έμειναν εκτός τετράδας, όμως η παρουσία τους ήταν άκρως θετική στη διοργάνωση. 

Ο αγώνας:

Πρώτη τελική στο παιχνίδι, με τον Ντεπάι να πατάει στην περιοχή, να σουτάρει και την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Γκιουνόκ μόλις στο δεύτερο λεπτό. 

Δέκα λεπτά μετά, η Ολλανδία απείλησε ξανά, με το σουτ του Σίμονς να περνάει έξω 

Στο 29ο λεπτό η Τουρκία έφτασε για πρώτη φορά στα καρέ των ''οράνιε'', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσαλχάνογλου, ο Μπαρτακτσί έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε άουτ. 

Και έξι λεπτά μετά, το συγκρότημα του Βιτσέντζο Μοντέλα πήρε κεφάλι στο σκορ. Ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Γκιουλέρ από τα δεξιά, ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού πήδηξε στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φερμπρούχεν, κάνοντας το 0-1. Μάλιστα, κατά τους πανηγυρισμούς του ξέσπασε σε κλάματα. 

Στο 56ο λεπτό η Τουρκία άγγιξε το 0-2, όταν μετά από τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκιουλέρ η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 65΄ οι γείτονες έχασαν μία ακόμα ευκαιρία. Ο Γιλντίζ επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Φερμπρούχεν απέκρουσε ασταθώς και ο Βέχορστ πρόλαβε τον Αϊχάν και παραχώρησε κόρνερ. 

Στο 70ο λεπτό ο Βέχορστ έκανε το σουτ από πλάγια θέση και ο Γκιουνόκ απέκρουσε σε κόρνερ και από την εκτέλεση, ο Ντεπάι έκανε το 1-2 με τον Σχάουτεν και ο Ντε Φράι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1. 


Και πριν καλά καλά καταλάβουν οι Τούρκοι τι συνέβη, οι ''οράνιε'' έφεραν τούμπα το ματς έξι λεπτά μετά. Ο Ντούμφρις έκανε το γέμισμα προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου κινήθηκε ο Χάκπο, ο Μουλντούρ έβαλε το πόδι του στην προσπάθειά του να διώξει και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.


Η Τουρκία έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 85΄. Πρώτα ο Φαν Ντε Φεν έδιωξε σωτήρια πριν η μπάλα περάσει την γραμμή, ενώ στη συνέχεια δύο παίκτες των Ολλανδών έπεσαν πάνω στον Ακτούρκογλου που σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ολλανδία έχασε τεράστια ευκαιρία για να καθαρίσει το παιχνίδι, με τον Χάπκο να μην μπορεί να νικήσει σε τετ α τετ τον Γκιουνόκ που απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια το πλασέ του ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ. 

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φερμπρούχεν απέκρουσε εξ επαφής το πλασέ του Κιλικτσόι.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με την Ολλανδία να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2024. 

Οι συνθέσεις:

Ολλανδία: Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ (73΄ Μίκι), Σχάουτεν, Σίμονς (87΄Ζίρκζε), Ράιντερς (73΄Φέρμαν), Μπέρχβαϊν (46΄ Βέχορστ), Χάκπο, Ντεπάι (87΄ Φρίμπονγκ).

Τουρκία: Γκιουνόκ, Μιουλντιούρ (82΄ Τσελίκ), Ακαϊντίν (82΄ Τοσούν), Μπαρτακτσί, Καντιόγλου, Ετζάν (77΄ Γιοκουσλού), Αϊχάν, Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ (77΄ Ακτούρκογλου), Γκιουλέρ.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.