EURO 2024-Γεωργία VS Τσεχία: Ώρα έναρξης, κανάλι μετάδοσης

Γιώργος Μάντζιος22 Ιουνίου 2024

Η Γεωργία χωρίς καμία αμφιβολία, δεν άξιζε να ηττηθεί με 3-1 από την Τουρκία, έχοντας συνολικά 14 τελικές. Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και εάν ήταν λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να πάρει ακόμα και το τρίποντο. 

Το ξεκίνημα της δεν ήταν το ιδανικότερο, επιτρέποντας πολλές φάσεις και δοκάρι (9') στην αντίπαλη ομάδα, μέχρι να το πληρώσει στο 25' με το 1-0. Στάθηκε τυχερή στη συνέχεια αφού ακυρώθηκε για ελάχιστα εκατοστά το 2-0 των Τούρκων και σαν απάντηση ήρθε το 1-1 στο 32', με τον Μικαουτάτζε. 

Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα έφτασε κοντά στην ανατροπή. Ούτε στο δεύτερο μέρος είχε καλή εκκίνηση και το πλήρωσε στο 65' με γκολάρα. Δεν την πήρε από κάτω όμως, έχοντας δοκάρι τέσσερα λεπτά αργότερα. Το πάλεψε μέχρι τέλους, στάθηκε πάλι άτυχη στο 95' με νέο δοκάρι και εν τέλει στο 96' από κόντρα δέχτηκε το καταδικαστικό 3-1.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, άσχημα είναι τα νέα για τον σημαντικό μέσο Κιτεισβίλι ο οποίος δεν συμμετείχε στην τελευταία προπόνηση και μένει εκτός.

 Η Τσεχία από την άλλη, λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στην Πορτογαλία, στήνοντας το πούλμαν μπροστά από την εστία της, ωστόσο λύγισε από την έντονη πίεση των Ίβηρων και γνώρισε την ήττα 2-1 με ανατροπή. Γνώριζε από νωρίς τον ρόλο της στο ματς και με φουλ άμυνα προσπάθησε να περιορίσει την ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή των αντιπάλων. Έδειχνε να τα πηγαίνει καλά αφού ναι μεν επέτρεψε φάσεις αλλά κατάφερνε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της.

 Μάλιστα, στο 62' και σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις της στα αντίπαλα καρέ, βρήκε το 0-1 με όμορφο σουτ του Προβόντ. Η χαρά της δεν κράτησε για πολύ και στο 69' με αυτογκόλ του Χράνατς δέχτηκε την ισοφάριση. Έντονη η πίεση των Πορτογάλων από εκεί και πέρα, στο 85' τους ακυρώθηκε γκολ, αλλά στο 92' η Τσεχία δεν κατάφερε να αποφύγει την ανατροπή. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο μέσος Σούτσεκ ένιωσε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του ματς με τους Πορτογάλους, ωστόσο ολοκλήρωσε κανονικά την αναμέτρηση και δεν υπάρχουν φόβοι ώστε να χάσει το σημερινό. Ίσως υπάρξουν πάντως αλλαγές στο βασικό σχήμα.

ΣΤ ΟΜΙΛΟΣ 

ΓΕΩΡΓΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ

ΩΡΑ: 16:00

TV: ΕΡΤ1

ΓΗΠΕΔΟ: Volksparkstadion (57.000)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.