Euro 2024-Γεωργία-Πορτογαλία: Θρίαμβος των Γεωργιανών και ιστορική πρόκριση στη νοκ άουτ φάση (vids)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου26 Ιουνίου 2024

Στο παιχνίδι που ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης με 50 συμμετοχές σε μεγάλες εθνικές διοργανώσεις, η Πορτογαλία δεν κατάφερε να κλείσει με νίκη την παρουσία της στους ομίλους του Euro 2024. Η Γεωργία επικράτησε με 2-0 και πανηγύρισε μεγάλη και ιστορική πρόκριση στη νοκ άουτ φάση, μέσω της 3ης θέσης.

Η Γεωργία αιφνιδίασε τους Ίβηρες και προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με διαγώνιο πλασέ του Κβαρατσχέλια. Ο Μικαουτάτζε βρήκε με κάθετη πάσα τον επιθετικό της Νάπολι και αυτός πέτυχε το πρώτο του τέρμα σε τελική φάση Euro.

Στη συνέχεια η Πορτογαλία πίεσε και στο 28' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κονσεϊσάο, του οποίου το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 30' ο Φέλιξ έκανε δυνατό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 37' ο Κριστιάνο Ρονάλντο άγγιξε την ισοφάριση, όμως το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση σταμάτησε στην πλάτη αντίπαλου αμυντικού και έφυγε κόρνερ.

Στο 43' ο Παλίνια προσπάθησε με σουτ εκτός περιοχής να νικήσει τον Μαμαρντασβίλι, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Πορτογαλία μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 54' έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, με τον Μαμαρντασβίλι να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Νταλότ.

Η Γεωργία, ωστόσο, ήταν αυτή που πέτυχε δεύτερο τέρμα. Στο 57' ο Μικαουτάτζε ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Λοτσοσβίλι από τον Νταλότ και νίκησε τον Ντιόγκο Κόστα, γράφοντας το 2-0, ενώ στο 72' ο Τσακβετάτζε προχώρησε, βρέθηκε στο ύψος της περιοχής, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία.

Ο Μαμαρντασβίλι έκανε δύο ακόμη μεγάλες επεμβάσεις λίγο πριν το φινάλε σε προσπάθειες των Σεμέντο και Νταλότ, για να μείνει έτσι το 2-0 μέχρι το φινάλε και η Γεωργία να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στους «16» στην πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι (76' Κβιρκβέλια), Κάσια, Λοκοσβίλι, Ντβάλι, Τσακβετάτζε (81' Μεκβαμπισβίλι), Κοχορασβίλι, Κιτεϊσβίλι, Μικαουτάτζε, Κβαρατσχέλια (81' Νταβιτασβίλι)

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Αντόνιο Σίλβα (66' Σεμέντο), Ντανίλο, Ινάσιο, Νταλότ, Ζοάο Νέβες (75' Νούνες), Κονσεϊσάο, Παλίνια (46' Ρούμπεν Νέβες), Νέτο (75' Ζότα), Ρονάλντο (66' Γκονσάλο Ράμος), Φέλιξ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.