Euro 2024: Γαλλία-Βέλγιο σε μονομαχία… χωρίς αύριο

Γιώργος Μάντζιος01 Ιουλίου 2024

Η πρώτη μεγάλη μάχη στη φάση των 16 στο Euro 2024 θα γίνει στο Ντίσελντορφ όπου Γαλλία και Βέλγιο θα παλέψουν δίχως αύριο για μια θέση στα προημιτελικά.

Η δευτεραθλήτρια κόσμου Γαλλία τερμάτισε 2η στον 4ο Όμιλο με 5 βαθμούς και στο -1 από την πρωτοπόρο Αυστρία. Είχε απολογισμό 1-2-0, με 2-1 γκολ, καταφέρνοντας να σκοράρει μόνο με αυτογκόλ και πέναλτι! 

Στην 3η αγωνιστική του γκρουπ έμεινε στο 1-1 με την αποκλεισμένη Πολωνία. Προηγήθηκε στο 56' με εύστοχο πέναλτι του Εμπαπέ (το κέρδισε ο Ντεμπελέ). Έτσι, ο Γάλλος σταρ σκόραρε το παρθενικό γκολ σε Euro. Γνώρισε την ισοφάριση στο 79' (Λεβαντόφσκι πέναλτι), με τον Ουπαμεκανό να κάνει την παράβαση. Την πρώτη εκτέλεση του Πολωνού απομάκρυνε ο Μενιάν, αλλά παράτυπα διότι βγήκε εκτός γραμμής της εστίας. Στη 2η απόπειρα, όμως, του σκόρερ των αντιπάλων δεν τα κατάφερε.

Το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας του Ντεσάν είναι η αστοχία. Δημιούργησε ξανά φάσεις (11' Ερναντέζ, 42' τετ α τετ, 45' τετ α τετ, 49' Εμπαπέ, 61' Μπαρκολά), όμως πότε ο αντίπαλος γκολκίπερ Σκορούπσκι και πότε οι κακές τελικές προσπάθειες τής κόστισαν. Απειλήθηκε, κυρίως, από τον Λεβαντόφσκι (34', 72', 82'), δίνοντας, πάντως, αγωνιστικά δικαιώματα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα «L' Equipe», ο Ντεσάμπ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παρατάξει την ομάδα του σε σχηματισμό 4-4-2, αντί του 4-3-3 που επιλέγει συνήθως. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Ορελιέν Τσουαμενί θα «ελευθερωθεί» στην μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά του, τους Αντριάν Ραμπιό και Ενγκολό Καντέ. Παράλληλα, ο Αντουάν Γκριεζμάν θα χρησιμοποιηθεί στο «10», πίσω από τους Κιλιάν Μπαπέ και Μάρκους Τιράμ, κάτι που σημαίνει ότι ο Ουσμάν Ντεμπελέ και ο Μπράντλεϊ Μπαρκολά, θα μείνουν εκτός ενδεκάδας.

Το Βέλγιο από την άλλη, στον… απίστευτο 4ο όμιλο, όπου οι 4 ομάδες τερμάτισαν ισόβαθμες στους 4 βαθμούς, τερμάτισε στη 2η θέση (1-1-1, 2-1 γκολ), με τις Ρουμανία (1η) και Σλοβακία (3η) να συνεχίζουν, επίσης, στα νοκ άουτ και την Ουκρανία (4η) να αποκλείεται στη διαφορά τερμάτων. Για την 3η αγωνιστική έμεινε στο 0-0 με τους Ουκρανούς. Άστοχος και άτυχος, ξανά, ήταν ο φορ Λουκάκου (έχει 3 γκολ στη διοργάνωση που δεν μέτρησαν μέσω VAR σε 163 αγωνιστικά λεπτά), ο οποίος νικήθηκε σε τετ α τετ από τον αντίπαλο γκολκίπερ Τρουμπίν. Οι Βέλγοι είχαν, επίσης, καλές στιγμές με τους Ντε Μπρούινε (33' φάουλ άουτ, 45'+1') και Καρασκό (73' απόκρουση Τρουμπίν). Η άμυνά τους δέχτηκε πίεση, στις φάσεις των Γιάρεμτσουκ (20'), Ντόβμπικ (75', 79') και Σουντάκοβ (90'+1', απόκρουση Καστέλς). Στα 2 πρόσφατα Euro έφτασαν έως τα προημιτελικά, με την υπέρβαση στην προκειμένη περίπτωση να περνάει από το ματς με τη Γαλλία (θα την αντιμετωπίσουν και στον Όμιλο της 1ης κατηγορίας του Nations League τον επόμενο Σεπτέμβριο).

Στα αγωνιστικά, εξακολουθούν να δίνονται αμφίβολοι οι Μενιέ και Βίτσελ, με τον κόουτς Τεντέσκο να προτιμάει τον Λουκεμπάκιο αντί του Τροσάρ στο δεξί άκρο της επίθεσης.

  • ΩΡΑ: 19:00
  • TV: ΕΡΤ1
  • ΓΗΠΕΔΟ: Düsseldorf Arena (54.600)
  • ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.