Euro 2024: Έτσι ήθελε ο Μπέλιγχαμ...και η Αγγλία στους «8»!

Κωστής Παναγιώτου30 Ιουνίου 2024

Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκαν οι Άγγλοι μέσα σε λίγα λεπτά, με τον Μπέλιγχαμ να δίνει το φιλί της ζωής και τον Κέιν να στέλνει τα "τρία λιοντάρια" στα προημιτελικά του Euro 2024, νικώντας με 2-1 τη Σλοβακία.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος την Ελβετία, η οποία πέταξε εκτός συνέχειας την κάτοχο του τροπαίου, Ιταλία. Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν στις 6 Ιουλίου, στο Ντίσελντορφ.


Η εξέλιξη του αγώνα:

Η Σλοβακία κατάφερε στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης να κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή των Άγγλων. Αρχικά, στο 5’ ο Χάντσκο μπήκε στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από κάθετο δοκάρι του Πίκφορντ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Χαράσλιν μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Γκέι με ωραίο τάκλιν του έβαλε το στοπ.

Στο 25ο λεπτό οι Σλοβάκοι έπιασαν στον ύπνο την άμυνα της Αγγλίας. Ο Στρέλετς με εξαιρετική κάθετη έβγαλε τον Σρανζ απέναντι στον Πίκφορντ και εκείνος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Άγγλο γκολκίπερ, δίνοντας προβάδισμα στη Σλοβακία.

Μετά το γκολ η Αγγλία προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική, αλλά οι Σλοβάκοι είχαν κλείσει τους χώρους, με τους ποδοσφαιριστές του Σάουθγκεϊτ να έχουν ανούσια κατοχή της μπάλας, ενώ δεν είχαν τελική εντός εστίας. Μάλιστα, η τελευταία φορά που οι Άγγλοι δεν είχαν τελική εντός εστίας σε μεγάλη διοργάνωση ήταν το μακρινό 1986, στον προημιτελικό με την Αργεντινή του Μαραντόνα.

Τα "τρία λιοντάρια" στο δεύτερο μέρος ανέβασαν ρυθμό και στο 54’ κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά μετά από έλεγχο του VAR ο Φόντεν ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Λίγα λεπτά αργότερα η Σλοβακία, μετά από γκάφα του Στόουνς και του Γουόκερ στη μεσαία γραμμή, έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά το σουτ του Στρέλετς πέρασε λίγο έξω από αριστερό κάθετο δοκάρι του Πίκφορντ.

Οι Άγγλοι ανέβασαν την πίεση τους και στο 78ο λεπτό ο Χάρι Κέιν έχασε τεράστια ευκαιρία, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φόντεν, να φέρει την αναμέτρηση στα ίσια, αλλά η κεφαλιά του Άγγλου επιθετικού πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ντουμπράβκα. 

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ράις έπιασε εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Αυτή ήταν όμως δεν ήταν η τελευταία ευκαιρία της Αγγλίας, με τον Μπέλιγχαμ να πετυχαίνει ένα απίστευτο τέρμα, με ψαλιδάκι, στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση.

Στο πρώτο λεπτό της παράτασης ο Χάρι Κέιν με κεφαλιά υπέγραψε την ολική ανατροπή της Αγγλίας, δίνοντας στα "τρία λιοντάρια" το προβάδισμα (2-1).

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου 15λεπτου της παράτασης, οι Σλοβάκοι είχαν μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν σε 2-2, αλλά ο Πέκαρικ, οποίος βρέθηκε σε θέση βολής, έστειλε την μπάλα άουτ. 

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκέι, Τρίπιερ (66' Πάλμερ), Μέινου (84' Έζε), Ράις, Σάκα, Μπέλιγχαμ (106' Κόνσα), Φόντεν (94' Τόνεϊ), Κέιν (106' Γκάλαχερ).

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (109' Τούπτα), Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα (81' Μπέρο), Λομπότκα, Ντούντα (81' Μπένες), Σρανζ (93' Γκιόμπερ), Χαράσλιν (61' Σούσλοβ), Στρέλετς (61' Μπόζενικ).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.