Euro 2024: Ένδεκα χρόνια μετά, ο Κβαρατσχέλια κέρδισε τον ήρωά του, Κριστιάνο Ρονάλντο

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος27 Ιουνίου 2024

Ο Χβίτσα Κβαρατσκέλια είναι ένα από τα πιο hot ονόματα της νέας ποδοσφαιρικής γενιάς. Ήδη βρίσκεται στο top επίπεδο με τη Νάπολι και την Εθνική Γεωργίας την οποία οδήγησε στους «16» στην παρθενική της εμφάνιση σε Euro.

Ένδεκα χρόνια μετά την πρώτη συνάντησή του, που λίγοι πίστευαν την… αξία της τότε, κέρδισε το ίνδαλμά του, τον ήρωά του, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κυκλοφορούσε με τη φανέλα που είχε το νούμερο 7 στην πλάτη πάντοτε. Απόλυτος φαν του Κριστιάνο Ρονάλντο. Παντού κουβαλούσε το 7, στη Νάπολι αγωνίζεται με το 77, στην Εθνική Γεωργίας με το 7. Δεν έκρυψε ποτέ τον θαυμασμό του για τον Πορτογάλο.

Είχε όνειρο να τον συναντήσει κάποτε στο γήπεδο, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό για ένα παιδί στην Τιφλίδα.

Τον συνάντησε εκεί βέβαια, στην πρωτεύουσα της Γεωργίας το 2013 όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε λειτουργήσει ακαδημία ποδοσφαίρου και είχε βρεθεί αυτοπροσώπως. Τότε ο «Κβάρα» είχε… στριμωχτεί ανάμεσα σε πολλά άλλα παιδιά της ηλικίας του για μια φωτογραφία με τον τότε αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κβαρατσκέλια άρχισε έπειτα τη δική του πορεία κάνοντας… μαγικά στη Δυναμό Τιφλίδας, τη Ρουστάβι, στη Ρωσία με της Λοκομουτίβ Μόσχας και Ρουμπίν Καζάν πριν μέσω Δυναμό Μπατούμι καταλήξει στη Νάπολι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνέχισε τη δική του πορεία από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στη Γιουβέντους, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πλέον την Αλ Νασρ.

Χρειάστηκε να περάσουν 11 χρόνια από εκείνη την… άγνωστη συνάντησή τους στην Τιφλίδα, που περισσότερο τη θυμόταν ο «Κβάρα» παρά ο CR7.

Τη χθεσινή σίγουρα θα τη θυμούνται και οι δύο. Ο Χβίτσα Κβαρατσκέλια ακόμη περισσότερο: Σκόραρε το πρώτο γκολ της Γεωργίας, οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας του στην παρθενική της εμφάνιση σε Euro στη νοκ άουτ φάση, αναδείχθηκε MVP του αγώνα, συνάντησε το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα και τον κέρδισε…

Άλλωστε και πριν τον αγώνα το είχε πει πάνω κάτω: «Ελπίζω ότι θα κερδίσουμε και ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα μου δώσει τη φανέλα του. Δεν έχω άγχος γιατί ήταν πάντα ένα όνειρό μου να παίξω εναντίον του Κριστιάνο Ρονάλντο».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.