Euro 2024: Δεν λύγισαν οι Γεωργιανοί στις 27 τελικές της Τσεχίας και πήραν τον βαθμό

Metrosport Team22 Ιουνίου 2024

Σε ένα παιχνίδι do or die , Γεωργία και Τσεχία αναμετρήθηκαν ψάχνοντας τον πρώτο τους βαθμό στο Euro 2024, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1 χάρη στα γκολ των Μικαουτάτζε (45+4) και Σικ (59').

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Τσεχία να μπαίνει πιο δυνατά , να έχει τέσσερις τουλάχιστον φάσεις για να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τη Γεωργία να έχει το προβάδισμα με 1-0 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπέκα Μικελτάτζε στο 45+4.

Από το τρίτο κιόλας λεπτό η Τσεχία έψαχνε το γρήγορο γκολ το οποίο θα την έβαζε μπροστά στην κούρσα της αναμέτρησης, αλλά ο Μαμαρντασβίλι ήταν αυτός που σε φάση διαρκείας είπε δύο φορές όχι στον Σικ , ενώ στιγμές αργότερα, είπε και τρίτο όχι σε κεφαλιά του Τσέχου επιθετικού , με τους τυπικά γηπεδούχους Γεωργιανούς να προσπαθούν να ισορροπήσουν και να ''χτυπήσουν'' στις αντεπιθέσεις.

Λίγο μετά το μέσο του πρώτου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 24΄ο Χλόζεκ έπειτα από πολιορκία στα αντίπαλα καρέ βρήκε το 1-0 για την Τσεχία, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε έπειτα από έλεγχο VAR, καθώς ό ίδιος σκόραρε με τη βοήθεια του χεριού του κάτι που εντόπισε ο αισθητήρας που υπάρχει στη μπάλα.

Οι Γεωργιανοί από εκείνο το σημείο και έπειτα ισορρόπησε στον αγωνιστικό χώρο, βρήκε τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο και λίγο μετά την συμπλήρωση των 45΄ βρήκε το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπέκα Μικελτάτζε, το οποίο ξεκίνησε έπειτα από σέντρα του Κβαρατσχέλια και ωραία κίνηση του Κάσια που έφερε την παράβαση των Τσέχων με χέρι.

Ένα ημίχρονο όλο Τσεχία

Ένα 45λεπτο γεμάτο ευκαιρίες και γκολ ήταν το δεύτερο για τους Τσέχους, οι οποίοι έκαναν τη μεγάλη τους... αντεπίθεση ψάχνοντας να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί στο ζευγάρι και να φτάσουν στην πρώτη του νίκη στο Euro 2024.

Για τα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης η Τσεχία είχε τα ηνία του αγώνα παρά το ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ, είχε τις ευκαιρίες  , την ώθηση του κόσμου της με τον πολύπειρο στράικερ της της, Σικ, να βρίσκει αυτό που δικαιούταν τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του στο 59΄βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα για το 1-1.

Όλα ξεκίνησαν από εκτέλεση κόρνερ των τυπικά φιλοξενούμενων Τσέχων, την κεφαλιά του Λινγκρ που βρήκε τον Σικ στο δεύτερο δοκάρι με τον ίδιο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μαμαρντασβίλι για το 1-1, ωστόσο 10 λεπτά αργότερα ο ίδιος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο έχοντας αποκομίσει πρόβλημα τραυματισμού με τον Μόιμιρ Χίτιλ να περνάει στη θέση του.

Η Τσεχία είχε κατασκηνώσει στην εστία της Γεωργίας, είχε τις ευκαιρίες ωστόσο ο Μαμαρντασβίλι ήταν αυτός που είπε εμφατικό όχι σε κάθε προσπάθεια της Τσεχίας η οποία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 3.11 expected goals , 27 τελικές και 15 κόρνερ , με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας , ακόμα και όταν ο Λομπανίτζε από θέση τετ α τετ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης δεν μπόρεσε να βρει εστία , με το 1-1 να δίνει από έναν βαθμό στις δύο ομάδες.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Η ενδεκάδα της Γεωργίας: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Κβερκβέλια, Κοτσορασβίλι, Κβαρατσχέλια, Νταβιτασβίλι, Μεκβαμπισβίλι, Τσιταϊσβίλι, Μικαουτάτζε

Η ενδεκάδα της Τσεχίας: Στάνεκ, Χόλες, Χράνατς, Τσούφαλ, Χλόζεκ, Σικ, Πρόβοντ, Τζούρασεκ, Τσερνί, Κρέιτσι, Σούτσεκ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.