EURO 2024-Δανία VS Αγγλία: Ώρα έναρξης, κανάλι μετάδοσης

Γιώργος Μάντζιος20 Ιουνίου 2024

Δανία VS Αγγλία... Η Δανία κατέβηκε ως φαβορί στην πρεμιέρα του EURO 2024 απέναντι στη Σλοβενία, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε το ρόλο της. Το ματς δεν ανέδειξε νικητή, με το 1-1 να κρίνεται σχετικά δίκαιο, αν και είχε μία ελαφριά υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Από την αρχή πήρε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της, πίεσε ψηλά και οι προσπάθειές της καρποφόρησαν στο 17', όταν ο Έρικσεν τελείωσε από κοντά μετά από τακουνάκι του Βιντ. 

Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε δίχτυα σε EURO για πρώτη φορά μετά το σοκαριστικό περιστατικό και την περιπέτεια υγείας του στο παιχνίδι με την Κροατία. Δεν σταμάτησε εκεί, πίεσε κι έψαξε το δεύτερο γκολ πριν από την εκπνοή του ημιχρόνου. Ωστόσο, μετά την ανάπαυλα κάθισε, εμφάνισε κόπωση, με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί στο 77' ύστερα από σουτ εκτός περιοχής που κόντραρε. 

Θα ψάξει μίνι εκδίκηση από την Αγγλία για τον αποκλεισμό στην παράταση στα ημιτελικά του προηγούμενου EURO με αμφισβητούμενο πέναλτι του Στέρλινγκ. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί ο Κιάερ που δεν ήταν έτοιμος στην πρεμιέρα.

Η Αγγλία από την άλλη δεν έπεισε, όμως ξεκίνησε με το... δεξί στη διοργάνωση επικρατώντας 1-0 της Σερβίας. Ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη αξιόλογη κατεβασιά στην αντίπαλη εστία, στο 13', με τον Σάκα να σεντράρει και τον κορυφαίο του γηπέδου Μπέλιγχαμ να «καρφώνει» με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. 

Στο 20' απειλήθηκε, για να «αγγίξει» το 2-0 στο 24' μετά από κίνηση του Γουόκερ. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε με διάθεση να υπερασπιστεί το προβάδισμα, παρά να δημιουργήσει, «πάγωσε» το ρυθμό και περιόρισε τα αβίαστα λάθη. 

Στο 77' είχε δοκάρι με τον Κέιν μετά από έξοχη ενέργεια του Μπόουεν, για να κινδυνεύει στο 82', όταν ο γκολκίπερ Πίκφορντ έβγαλε το σουτ του Βλάχοβιτς. Παρά το νικηφόρο ξεκίνημα, δεν έλειψε η κριτική προς τον τεχνικό Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, κυρίως για το θέαμα που παρουσίασε η ομάδα του και την εμμονή του να χρησιμοποιεί τον Τρίπιερ ως αριστερό μπακ, παρότι δεξιοπόδαρος και τον Αλεξάντερ-Άρνλοντ στο κέντρο. Εκτός τέθηκε ο Σο, ενώ θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν οι Γκάλαχερ και Μέινου.

  • Γ ΟΜΙΛΟΣ: ΔΑΝΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ
  • ΩΡΑ: 19:00, TV: ΕΡΤ1
  • ΓΗΠΕΔΟ: Frankfurt Arena (58.000)
  • ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.