Euro 2024: Αυστρία και Τουρκία διεκδικούν το τελευταίο εισιτήριο για τους «16»

Γιώργος Μάντζιος02 Ιουλίου 2024

Η Αυστρία μαζί με τη Γεωργία αποτέλεσαν οι δύο ευχάριστες εκπλήξεις στη φάση των ομίλων, ενώ πολλοί υποστηρίζουν πως Αυστρία και Ισπανία απέδωσαν το καλύτερο ποδόσφαιρο σε αυτά τα τρία ματς της φάσης των ομίλων. Παρ' ότι ξεκίνησε με ήττα κόντρα στη Γαλλία (1-0), τις δύο επόμενες αγωνιστικές έκανε το 2/2 και δικαιωματικά κατέκτησε την κορυφή του γκρουπ. 


Στο πιο πρόσφατο, επικράτησε με 3-2 της Ολλανδίας. Έκανε ιδανικό ξεκίνημα, σκοράροντας μόλις στο έκτο λεπτό με αυτογκόλ του Μάλεν. Προβάδισμα που κράτησε μέχρι την ανάπαυλα, ωστόσο με την εκκίνηση του δεύτερου μέρους, ισοφαρίστηκε (47'). Απάντησε άμεσα στο 59', ισοφαρίστηκε εκ νέου στο 75' αλλά είχε και πάλι αντίδραση, με τον Σάμπιτζερ στο 81'. Έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των εφτά διαδοχικών ηττών από την Ολλανδία, την οποία είχε κερδίσει για τελευταία φορά το 1984 σε επίσημο ματς. 

Παράλληλα, έχει πετύχει τα περισσότερα της γκολ σε Euro (6), ενώ κορυφαία της επίδοση είναι τα εφτά που βρήκε στο Μουντιάλ του 1978. Στα αγωνιστικά, σοβαρός αποδείχτηκε ο τραυματισμός του σημαντικού στόπερ Τράουνερ, ο οποίος έχασε το ματς με τους Ολλανδούς, ενώ τέθηκε εκτός και από εκείνο με τους Τούρκους. Συνεχίζει ο Βέμπερ να καλύπτει τη θέση του. Εκτός και ο εξτρέμ Βίμερ που συμπλήρωσε κάρτες. Επέστρεψε στις προπονήσεις ο μέσος Μουένε που ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις προηγούμενες μέρες.

Η Τουρκία από την άλλη, σε ένα πολύ σκληρό ματς με 18 συνολικά κάρτες (16 κίτρινες και 2 κόκκινες), κατάφερε να βγει νικήτρια την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, στη μάχη με την Τσεχία και επικρατώντας με 2-1 πήρε τη δεύτερη θέση και την πρόκριση. 

Ευνοήθηκε από το γεγονός πως απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 20', αντίστοιχα σε δική της περίπτωση, ο ρέφερι Κόβακς δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Γιλντίζ. Εν τέλει προηγήθηκε στο 51' με πανέμορφο γκολ του Τσαλχάνογλου, ωστόσο ισοφαρίστηκε στο 66'. Το ματς πήρε άγρια ομορφιά στα επόμενα λεπτά και η μπίλια έκατσε σε εκείνη, σκοράροντας στο 94' με τον Τοσούν που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς (75'). Ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη κόντρα στους Τσέχους, η τρίτη σε Euro, όπου συμπωματικά και οι τρεις ήταν για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

 Μέχρι στιγμής έχει αντικρίσει 16 κίτρινες κάρτες, τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ενώ οι 18 συνολικά στο ματς με την Τσεχία ήταν ρεκόρ για τη διοργάνωση. Μοιραία μάζεψε προβλήματα από αυτή την υπόθεση, αφού συμπλήρωσαν κάρτες και θα απουσιάσουν ο εξαιρετικός μεσοεπιθετικός και αρχηγός Τσαλχάνογλου αλλά και ο στόπερ Ακαϊντίν. Τουλάχιστον εξέτισε ο στόπερ Μπαρντακτσί και επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας.

ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 

ΑΥΣΤΡΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ

ΩΡΑ: 22:00

TV: ΕΡΤ1

ΓΗΠΕΔΟ: Leipzig Stadium (47.069)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.