Euro 2024 - Αγγλία VS Ελβετία: Ώρα έναρξης και κανάλι μετάδοσης

Γιώργος Μάντζιος06 Ιουλίου 2024

Αγγλία και Ελβετία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στα προημιτελικά του Euro 2024, για ένα εισιτήριο, που οδηγεί στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Για την Αγγλία το…. γνωστό σύνθημα «it's coming home» παραμένει ζωντανό μετά τη ζόρικη πρόκριση επί της Σλοβακίας. Κέρδισε με σκορ 2-1 στην παράταση, αφού πρώτα χρειάστηκε το φοβερό ανάποδο ψαλιδάκι του Μπέλιγχαμ στο 95' για να γλιτώσει το κάζο. 

Αποκαρδιωτική η εμφάνισή της στο πρώτο ημίχρονο, με παράλληλο ποδόσφαιρο και δίχως συγκέντρωση στην άμυνα, βρέθηκε να χάνει 1-0 στο 25', όταν κόλλησε σε αντεπίθεση της αντίπαλης ομάδας και δεν μπόρεσε να αντιστρέψει την κατάσταση έως την ανάπαυλα. Βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος, βοήθησαν οι αλλαγές, πίεσε, είχε δοκάρι με τον Ράις στο 81' και βρήκε απάντηση στο 95', όταν μετά από πλάγιο η μπάλα έφτασε στον Μπέλιγχαμ και ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ισοφάρισε με ψαλίδι, για να κάνει την ανατροπή ο Κέιν με κεφαλιά στην έναρξη της παράτασης. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ προτίθεται να αλλάξει διάταξη σε 3-5-2. Εξάλλου, υπάρχει η απουσία του στόπερ Γκουεχί, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και μένει εκτός. Λογικά, η τριάδα στην άμυνα θα είναι οι Γουόκερ, Κόνσα και Στόουνς, με τον τελευταίο να έχει κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά λογικά να προλαβαίνει. Με μικροπρόβλημα και ο Τρίπιερ, όμως πιθανότατα θα ξεκινήσει στα δεξιά, ενώ αριστερά ίσως πάει ο Σάκα, με τον Μέινου να διατηρείται στον άξονα. Όσο για την άσεμνη χειρονομία του Μπέλιγχαμ σε πανηγυρισμό του, μάλλον θα την γλιτώσει με χρηματικό πρόστιμο. Σε 27 παιχνίδια απέναντι στην Ελβετία, φιλικά κι επίσημα, μετράει 18 νίκες 6 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Η Ελβετία από την άλλη με πειστικό και εμφατικό τρόπο, κατάφερε να εκθρονίσει την Ιταλία από την κορυφή της Ευρώπης. Ήταν ανώτερη σε όλο το ματς και με πρωταγωνιστή τον Βάργκας επικράτησε με σκορ 2-0. Μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα, έκανε την πρώτη φάση στο 12' με σκαστό σουτ του Εντόι, στο 24' απείλησε ξανά με πλασέ του Εμπολό, κινδύνευσε στο 27', για να ανοίξει το σκορ στο 37' με έξοχο τελείωμα του Φρόιλερ ύστερα από ασίστ του Βάργκας. 

Ο μεσοεπιθετικός της Άουγκσμπουργκ διπλασίασε τα τέρματά της με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με άψογο τελείωμα και στη συνέχεια η Ελβετία έκανε σωστή διαχείριση, αν και η Ιταλία είχε δύο δοκάρια. Κατεβαίνει ως το απόλυτο αουτσάιντερ, με σκοπό αυτή τη φορά να κάνει την υπέρβαση και να περάσει στα προημιτελικά, εκεί όπου άλλωστε αποκλείστηκε στο προηγούμενο EURO. Παρότι ξεκίνησε με «γκρίνια» το τουρνουά, έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση και ο Μουράτ Γιακίν, που πέρασε έντονη αμφισβήτηση, προς το παρόν κάνει άψογο κοουτσάρισμα. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σημαντική επιστροφή για τους Ελβετούς είναι ο ακραίος αμυντικός Βίντμερ, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Πάντως, το κενό του καλύφθηκε με επιτυχία από τον Εντόι, ο οποίος ίσως μετατοπιστεί στην τριάδα της επίθεσης μαζί με τους Εμπολό και Βάργκας. Στην προκειμένη περίπτωση θα μείνει εκτός ενδεκάδας ο Ρίντερ. Διαθέσιμος και πάλι ο Τσούμπερ, που πέρασε ως αλλαγή στο τελευταίο παιχνίδι, ενώ λογικά θα κρατηθεί ξανά στον πάγκο ο Σακίρι. Έχασε δύο προπονήσεις ο Τσάκα, αλλά περισσότερο για προληπτικούς λόγους, αφού δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχή του στο παιχνίδι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.