Euro 2024-Αγγλία-Σλοβενία: Πέρασαν χέρι χέρι στη νοκ άουτ φάση (vids)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου25 Ιουνίου 2024

Η Σλοβενία έμεινε όρθια απέναντι στην Αγγλία (0-0) και τερμάτισε στη 3η θέση του γκρουπ, στην ισοβαθμία με την Δανία, επειδή είχε βρεθεί σε χαμηλότερη θέση στα προκριματικά! Πανηγύρισε, πάντως, έστω και με αυτό τον τρόπο την πρόκριση της στη νοκ άουτ φάση για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι Άγγλοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 20', μετά από εξαιρετικό συνδυασμό από Τρίπιερ, Ράις και Φόντεν, ο τελευταίος γύρισε την μπάλα -από θέση οφσάιντ-, ο Σάκα σκόραρε σε κενή εστία, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε.

Την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο η Αγγλία την έχασε στο 40'. Έπειτα από «γλυκιά» σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, αρχικά ο Γκάλαχερ δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά και στη συνέχεια ο Κέιν έκανε την προβολή, αλλά για μερικά εκατοστά δεν κατάφερε να αγγίξει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.


Στο δεύτερο μέρος μπορεί η Αγγλία να μπήκε με διάθεση, ωστόσο, δεν έβρισκε διαδρόμους προς την εστία της σκληρής και παθιασμένης Σλοβενίας. Όσο τα λεπτά κυλούσαν και ο αγώνας της Δανίας με την Σερβία έμενε στο 0-0, τόσο οι δύο ομάδες έδειχναν να βολεύονται με την ισοπαλία, που έφερνε 1η την Αγγλία και στην επόμενη φάση την Σλοβενία. Τελικά, μέχρι το φινάλε, όντως, δεν άλλαξε κάτι και πέρασαν χέρι χέρι στη νοκ άουτ φάση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Τρίπιερ (84' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Ράις, Γκάλαχερ (46' Μέινου), Μπέλιγχαμ, Σακά (71' Πάλμερ), Κέιν, Φόντεν.

Σλοβενία: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Μλάκαρ (86' Στάνκοβιτς), Σπόραρ (86' Τσέλαρ), Σέσκο (75' Ίλισιτς).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.