Euro 2024: Αγγλία-Σλοβακία σε μάχη με… προβληματικό φαβορί και ικανό αουτσάιντερ

Γιώργος Μάντζιος30 Ιουνίου 2024

Το τρίτο εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Euro 2024 θα κριθεί το απόγευμα (19:00) στο Γκεζελκίρχεν ανάμεσα στην Αγγλία και τη Σλοβακία.

Τα «Τρία Λιοντάρια» αν και φαβορί προβλημάτισαν στη φάση των ομίλων με την απόδοσή τους και την αποτελεσματικότητά τους και θα αντιμετωπίσουν ένα ικανό αουτσάιντερ όπως απέδειξαν πως είναι οι Σλοβάκοι.

Η Αγγλία δίχως να παίξει καλό ποδόσφαιρο, κατάφερε να περάσει ως πρώτη από τον 3ο όμιλο. Σημείωσε μόλις δύο γκολ σε τρεις αγώνες (1-2-0), με πιο πρόσφατο ματς τη «λευκή» ισοπαλία απέναντι στη Σλοβενία. Μάλιστα, οι οπαδοί της γιουχάρουν παίχτες και τεχνικό τιμ για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι.

Τη μεγαλύτερη κριτική δέχεται ο κόουτς Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος έκανε μία αλλαγή στο τελευταίο, αντί του Αλεξάντερ-Άρνολντ προτιμήθηκε στον άξονα ο Γκάλαχερ, που όμως ήταν αρνητικός και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Γενικά το παιχνίδι είχε λίγες φάσεις, με την Αγγλία να κρατάει περισσότερο την μπάλα, δίχως ωστόσο να δημιουργεί πολλές αξιόλογες ευκαιρίες, μοναδική ήρθε στο 40' μετά από σέντρα του Τρίπιερ. Στο δεύτερο μέρος φάνηκε να πατάει καλύτερα μεσοεπιθετικά με την είσοδο του Πάλμερ και τη μετατόπιση του Φόντεν στο κέντρο, όμως δεν άλλαξε κάτι.

Στα αγωνιστικά ο Φιλ Φόντεν αποχώρησε προσωρινά από την αποστολή λόγω της γέννησης του τρίτου του παιδιού, αλλά επέστρεψε την Παρασκευή, οπότε υπολογίζεται κανονικά. Μικροενοχλήσεις έχει ο μπακ Τρίπιερ, δεν έχει παίξει ακόμα ο Σο, αμφότεροι όμως προπονήθηκαν σε φουλ ρυθμό. Λογικά θα ξεκινήσει στον άξονα ο Μέινου αντί του Γκάλαχερ, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Πάλμερ αντί του Σάκα.

Η Σλοβακία από την άλλη, την τελευταία αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Ρουμανία και οι δύο ομάδες πέρασαν χέρι – χέρι στους «16». Άλλωστε, αμφότερες γνώρισαν πριν από το μεταξύ τους πως το «Χ» ευνοούσε και τις δύο. Έτσι, η Σλοβακία προκρίθηκε ως 3η μετά από τετραπλή ισοβαθμία στους 4 πόντους, με την Ουκρανία να μένει εκτός.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ήταν περισσότερο δραστήρια στο ξεκίνημα του αγώνα, πήρε τον χώρο που της πρόσφερε η Ρουμανία και βρήκε δίχτυα στο 24' με δυνατή κεφαλιά του Ντούντα μετά από έξοχη σέντρα του Κούτσκα. Ωστόσο, στη συνέχεια έχασε τον έλεγχο, δέχτηκε πίεση και την ισοφάριση στο 36' με πέναλτι. Ανέβηκε ο ρυθμός από το 60' έως το 75', έπεσε στη συνέχεια και στα τελευταία λεπτά δε ρίσκαραν οι δύο ομάδες με το σκορ να μην αλλάζει.

Επιστρέφει στους «16» του EURO μετά το 2016, όταν αποκλείστηκε 3-0 από τη Γερμανία. Στα αγωνιστικά, δεν προέκυψαν σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα για τη Σλοβακία. Ο Ιταλός τεχνικός Φραντσέσκο Καλτσόνα προτίθεται να ξεκινήσει στην επίθεση τον Μπόζενικ αντί του Στρέλετς, ο πρώτος εμφάνισε σημάδια κόπωσης κι έμεινε εκτός ενδεκάδας στο τελευταίο παιχνίδι. Οι υπόλοιπες θέσεις δεν αλλάζουν, όπως και η διάταξη με τετράδα στην άμυνα. Στο όριο καρτών βρίσκονται οι Ντούντα και Σρανζ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.