Λουτσέσκου: «Έτσι σας θέλω για να κερδίσουμε την Μπεϊτάρ»

Γιώργος Καστάνης24 Ιουλίου 2023

Απόλυτη προσήλωση στο πλάνο που έχει αποφασίσει και τους έχει ανακοινώσει ζητά ο Λουτσέσκου από τους παίκτες του, εν όψει του πρώτου αγώνα με αντίπαλο την Μπεϊτάρ στην Τούμπα. Η νίκη αποτελεί ξεκάθαρα τον πρώτο στόχο της ομάδας.

Ο Ρουμάνος τεχνικός στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών, παράλληλα με την αγωνιστική ετοιμότητα, την οποία θεωρεί πολύ σημαντική, δίνει έμφαση και στην ψυχολογική προετοιμασία. Ζητά συγκεκριμένα, απλά πράγματα από τους παίκτες του. Είναι τα «θέλω» του Λουτσέσκου έτσι όπως τα έχει αναλύσει πολλές φορές. 

Το σημαντικό, ειδικά για αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια είναι ότι θα βασιστεί στην ομοιογένεια του συνόλου, σε παίκτες δηλαδή που γνωρίζουν πολύ καλά τι ζητά, καθώς είναι μαζί τους εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον. Τα «θέλω» του Λουτσέσκου, αφορούν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές.

Ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του, ζητούν: Πίεση ψηλά. Όχι λάθη στην άμυνα που μπορούν να κοστίσουν με φθηνά γκολ όπως έγινε στα φιλικά παιχνίδια στην Ολλανδία. Κατοχή μπάλας και δημιουργία φάσεων από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι ευκαιρίες να γίνουν γκολ για να πάρει ο ΠΑΟΚ το προβάδισμα για την πρόκριση. Προσοχή από το πρώτο δευτερόλεπτο της συνάντησης.

Ο προπονητής του Δικεφάλου ζητά ακόμη να έχει συνοχή η ομάδα, να υπάρχουν σωστές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές. Και επίσης ζητά από τους παίκτες να παίξουν με πάθος, για να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα.

Θα χτυπήσει στις αμυντικές αδυναμίες των Ισραηλινών

Η «κατασκοπεία» του ΠΑΟΚ για την Μπεϊτάρ έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες και το αποκορύφωμα ήταν η ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού της, στον τελικό του Ισραηλινού σούπερ κάπ. Σε ένα ματς όπου παραδόθηκε στην Μακάμπ Χάίφα στο δευτερο ημίχρονο. Στον ΠΑΟΚ έχουν διαπιστώσει πως η Μπείτάρ έχει πολλές αμυντικές αδυναμίες, τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευθούν. Πιστεύουν ότι με την πίεση που θα ασκήσουν οι παίκτες του Δικεφάλου, μπορούν να παρασύρουν τους αντιπάλους τους σε εύκολα λάθη, τα οποία θα μπορέσουν να τα αξιοποιήσουν και να πετύχουν εύκολα γκολ. Είναι μία διαδικασία που δεν είναι εύκολη καθώς οι παίκτες πρέπει να δείξουν πολύ μεγάλη επιμονή και προσοχή από την έναρξη έως το τέλος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.