«Έτσι κατέληξε ο Κουρουγκλίεφ να παίζει με τα χρώματα της Ελλάδας»

Metrosport Team09 Αυγούστου 2024

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πάλης, Στέργιος Λεωνάκης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την πρόκριση του Κουρουγκλίεφ και τη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου.

Παράλληλα περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο Κουρουγκλίεφ αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της Ελλάδας και αναφέρθηκε στη συμπεριφορά και τη στάση του αθλητή στη χώρα μας.

Για το αν περίμενε τη διάκριση του Κουρουγκλίεφ δήλωσε: «Είμαστε σε φάση αγωνίας. Το περιμέναμε από τον Κουρουγκλίεφ όπως και περιμένουμε ακόμη περισσότερο. Είχαμε τον Γιώργο Κουγιουμτζιδη που τον είδα κάπως αγχωμένο, αλλά ελπίζω να πάει και αυτός στο ρεπεσάζ και να δούμε κάτι καλύτερο από τον Γιώργο».

Για τον Κουρουγκλίεφ και το παρασκήνιο της συμμετοχής του με την Ελλάδα: «Όλοι αυτοί οι αθλητές έκαναν μεταγραφή με την αθλητική ιθαγένεια. Ο Κουρουγκλίεφ κατέληξε να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελλάδας. Έπαιξε ρόλο και ο προπονητής ο Ξενίδης που τον γνώριζε και μας έφερε σε επαφή μαζί του. Διαφορετικά όλοι αυτοί οι αθλητές θα έμεναν εκτός. Ο Κουρουγκλίεφ δεν έχει ρίζες ελληνικές, έχει Έλληνα προπονητή που τον γνώριζε».

Για το γεγονός πως διαρκώς ο αθλητής μιλάει ευμενώς για την Ελλάδα: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα αυτή είναι η συμπεριφορά του, μιλάει συνεχώς για την Ελλάδα, για τους Αρχαίους Έλληνες. Η Ελλάδα του δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αισθάνεται υποχρέωση απέναντι στη χώρα μας. Είναι ένα καλό παράδειγμα να ασχοληθούν πολλά παιδιά με την πάλη. Να πάρουν πράγματα και από τεχνικής πλευράς».

Για το επίπεδο της Ελληνικής Πάλης: «Η Ελληνική Πάλη είναι σε καλή φάση, υπάρχουν πολύ καλοί αθλητές που θέλουν και την κατάλληλη δουλειά. Γι’ αυτό εδώ πρέπει να σκύψει περισσότερο πάνω σ’ αυτά τα παιδιά η Πολιτεία. Να μπορέσουν αθλητές της Εθνικής να προπονηθούν να κάνουν δυνατές προετοιμασίες. Είναι πράγματα που απαιτούν οικονομική δαπάνη που η Ομοσπονδία δεν μπορεί να τα καλύψει όλα αυτά. Τα παιδιά με δικά τους έξοδα αγωνίζονται έξω και ντρεπόμαστε να μιλήσουμε. Η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε στο εξωτερικό, κάθε αθλητής έκανε το πρόγραμμά του. Η Ολυμπιακή Επιτροπή υποστήριξε και έδωσε κάποια χρήματα για την προετοιμασία τους. Από χώρους το υπουργείο μας έχει παραχωρήσει στο Ολυμπιακό Χωριό για τις προπονήσεις. Δε θα σταματήσουμε να ζητάμε ενισχύσεις σε υλικοτεχνική υποδομή».

Για την Πάλη στη Θεσσαλονίκη: «Και στη Θεσσαλονίκη έχουμε καλούς αθλητές πέραν του Γιώργου Κουγιουμτζίδη, παιδιά που έχουν διακριθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο Χρήστος Χριστοφορίδης, δε θυμάμαι όλα τα ονόματα των παιδιών. Υπάρχει «μαγιά» αρκεί να δουλευτούν αυτά τα παιδιά. Φτάνουν σε ηλικία 20-22 και μετά εξαφανίζονται, παραμένουν ταλέντα. Αν δεν αποκατασταθούν να έχουν πόρους ως προς το ζην, αναγκάζονται και τα παρατάνε».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.