Έτσι έγινε το φονικό χτύπημα στον Νασράλα: Πώς το Ισραήλ παγίδευσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2024

Νέα δεδομένα στην πολυτάραχη Μέση Ανατολή φέρνει το φονικό χτύπημα του Ισραήλ κατά του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο χτύπημά τους κατά του ηγέτη της σιιτικής οργάνωσης βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Το Ισραήλ εξαπέλυσε το φονικό πλήγμα εναντίον του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα αφού έμαθε ότι επρόκειτο να συναντηθεί με υψηλόβαθμους διοικητές του κινήματός του, στο υπόγειο αρχηγείο του στη νότια Βηρυτό», ανέφερε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Όπως, μάλιστα, ανέφερε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Ναντάβ Σοσάνι η επιχείρηση αποφασίστηκε όταν σε ζωντανό χρόνο ο ισραηλινός στρατός έλαβε την πληροφορία πως εκείνη τη στιγμή ο ηγέτης της Χεζμπολάχ συναντούσε ανώτατα στελέχη της οργάνωσης για να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

 «Είχαμε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, μια ευκαιρία, μια επιχειρησιακή ευκαιρία που μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την επίθεση», είπε στους δημοσιογράφους.

 Το ραδιόφωνο του στρατού μετέδωσε, επικαλούμενο τον επικεφαλής της μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας που ανέλαβε την επιχείρηση, ότι στους πιλότους δόθηκαν πληροφορίες για τον στόχο λίγο πριν απογειωθούν.

 «Οι πιλότοι δεν γνώριζαν ποιος ήταν ο στόχος τις ημέρες που σχεδιαζόταν» το πλήγμα, διευκρίνισε ο αξιωματικός, προσθέτοντας πως η ταυτότητα του πραγματικού στόχου μαθεύτηκε μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη της επιχείρησης.

«Συγκεντρώναμε πληροφορίες για τον Νασράλα εδώ και μερικά χρόνια. Επί δεκαετίες συλλέγαμε πληροφορίες, καταλαβαίνοντας ότι κάποια στιγμή θα προσπαθούσε να ξεκινήσει έναν πόλεμο. Είχαμε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και πραγματοποιήσαμε το πλήγμα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Πενθήμερο πένθος στο Ιράν

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κήρυξε σήμερα πενθήμερο πένθος στη χώρα για τον θάνατο του ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

 «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον μάρτυρα, τον μεγάλο Νασράλα και τους συντρόφους του (που έπεσαν) μάρτυρες και ανακοινώνω πενθήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν» ανέφερε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Irna.

Πώς θα απαντήσει η Χεζμπολάχ

Σύμφωνα με το CNN οι επόμενες 72 ώρες είναι πιθανό να είναι γεμάτες αξιολογήσεις από τους εναπομείναντες διοικητές της Χεζμπολάχ για το ποιος έχει απομείνει, πόσο ασφαλές είναι να επικοινωνούν και να συναντιούνται καθώς προσπαθούν να διαμορφώουν μια απάντηση στο Ισραήλ.

 Αυτό που δεν ξέρουμε είναι τι ζημιά έχει προκληθεί στις αποθήκες ρουκετών της Χεζμπολάχ από το κύμα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

 Το Ισραήλ φαίνεται να έχει πολύ ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται η ηγεσία της Χεζμπολάχ σε πραγματικό χρόνο, και το πού η Χεζμπολάχ έχει φυλάξει τα πυρομαχικά της.

Την ίδια στιγμή, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ καλεί τους μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο να σταθούν στο πλευρό της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.