Έτσι δεν πάει πουθενά ο Ηρακλής, βαριά ήττα από την ανώτερη ΑΕΛ

Δημήτρης Καλαϊτζής12 Οκτωβρίου 2024

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: ΗΛΙΑΣ ΜΠΙΝΑΣ

Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε για ακόμα ένα φετινό παιχνίδι ο Ηρακλής-Φούρνοι Βενέτη. Παρά την απομάκρυνση του Σωκράτη Οφρυδόπουλου και την πρόσληψη του Θανάση Στάικου ο Γηραιός δεν άλλαξε πρόσωπο και μοιραία έχασε με το βαρύ 3-0 από την ΑΕΛ εκτός έδρας. 

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές οι «κυανόλευκοι» όχι μόνο αγνοούν τη χαρά της νίκη, είδαν τη διαφορά από τους «βυσσινί» να εκτοξεύεται στους 10 βαθμούς με το «καλημέρα» του Πρωταθλήματος

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Μωραΐτης, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στον θρίαμβο της Λάρισας.

Την επόμενη αγωνιστική, ο Ηρακλής υποδέχεται τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, ενώ η πρωτοπόρος ΑΕΛ δοκιμάζεται στο Πανθεσσαλικό κόντρα στη Νίκη Βόλου. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τη μνήμη του Τζορτζ Μπάλτονκ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Γλυφάδα, βυθίζοντας στο πένθος όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Ο αγώνας:

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το παιχνίδι για την ΑΕΛ, καθώς ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ μόλις στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης. Μετά από σέντρα του Μούργου από τα δεξιά, ο Μωραΐτης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννίκογλου, βάζοντας από πολύ νωρίς σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Στο 15΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βαφέας έπιασε την κεφαλιά και ο πορτιέρε του Ηρακλή έπεσε σωστά στη γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Γηραιό σημειώθηκε στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης, με το σουτ του Ντουκουρέ να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Περντρέου.

Στο 42΄ ο Χριστοδουλόπουλος επιχείρησε μακρινό σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 44΄ οι Θεσσαλοί έχασαν τρομερή ευκαιρία για κάνουν το 2-0. Ο Γιαννίκογλου έκανε άστοχη έξοδο και ο Παπαγεωργίου κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας.

Και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μωραΐτης με μία οβίδα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ΑΕΛ.

Στο 53΄ ο Ηρακλής έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει σε 2-1. Ο Καλουτσικίδης έσπασε την μπάλα από τα αριστερά στην περιοχή και ο Τσιριγώτης από πλεονεκτική θέση δεν πλάσαρε δυνατά μκε αποτέλεσμα ο Περντρέου να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. 



Διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ΑΕΛ έβαλε ο Πασάς, ο οποίος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 80ο λεπτό. 


Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η ΑΕΛ έκανε το 4Χ4, ενώ την ίδια ώρα ο Ηρακλής έμεινε δίχως νίκη για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική. 

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (ΑλέκοςΒοσνιάδης): Περντρέου, Τριμμάτης, Βαφέας, Στάμου (77΄ Ηλιάδης), Κοσσονού, Μπαριέντος, Οικονόμου (46΄ Γιαξής), Κ. Παπαγεωργίου (70΄ Παναγιωτίδης), Πασάς, Μούργος (77΄ Παπαδόπουλος), Μωραΐτης (70΄ Ακόστα).

Ηρακλής (Θανάσης Στάικος): Γιαννίκογλου, Κιβρακίδης (64΄ Κούστα), Καλουτσικίδης, Τασουλής (46΄ Κυνηγόπουλος), Παπασάββας, Χάμοντ, Αναστασίου, Ντουκουρέ, Διαμαντής, Χριστοδουλόπουλος (46΄ Τσιντώνης), Τσιριγώτης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.