Έτσι αποδομείται το παράνομο στοίχημα

Κυριάκος Θωμαϊδης14 Ιουλίου 2024

Πέρσι τέτοια εποχή είχε αποκαλυφθεί η ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού. Τώρα αρχίζει η ανακριτική διαδικασία.  Προσέξτε: Χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος για να βάλει στις ράγες η Δικαιοσύνη μια υπόθεση που ήταν ώριμη εδώ και μια τριετία, με βάση τις έρευνες και τις παρακολουθήσεις της Europol. 

Ποιος αμφιβάλει ότι είναι αδήριτη ανάγκη η επιτάχυνση των ρυθμών του δικαιακού μας συστήματος;  Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης είναι ευφυής πολιτικός. Το πρώτο που επιχείρησε να διορθώσει ήταν αυτή η αργόσυρτη απονομή δικαίου στη χώρα. 

Κάτι που -στην ουσία- αλλοιώνει αποφάσεις και δημιουργεί την πεποίθηση στον πολίτη ότι έχει χάσει το τελευταίο του καταφύγιο.  Συνάντησε αντιδράσεις από δικαστές και δικηγόρους. Όχι γιατί δεν θέλουν να δουλέψουν γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά γιατί συνήθισαν σε αυτή την κατάσταση, απορροφήθηκαν από το σύστημα και νιώθουν να ξεβολεύονται. 

Ασφαλώς υπάρχουν και δίκαιες ενστάσεις, αλλά όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι να διαβουλευθείς, κάτι θα πάρεις, αλλά και κάτι θα χάσεις.  Στα δικά μας: Εκτός από το κύκλωμα στοιχηματισμού, στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται ένα συγκλονιστικό πόρισμα της Αρχής Ξεπλύματος. 

Εντοπίζει τουλάχιστον 60 φυσικά πρόσωπα με συναλλαγές 1 δισ. ευρώ μέσω παράνομου στοιχηματισμού. Δεν έγινε καμία προσπάθεια νσ συνδεθεί το πόρισμα με τη δικογραφία της Europol. Κι όμως: Μία απλή ανάγνωση των στοιχείων, οδηγεί με ασφάλεια στη ρήση "η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα"!  Άρα το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι ρυθμοί της Δικαιοσύνης, αλλά κσι ο τρόπος δουλειάς. 

Όταν παρόμοιες δικογραφίες δεν συσχετίζονται, αυτομάτως διασπάται η ενιαία κρίση. Και χάνεται η δυνατότητα σύνδεσης στοιχείων που θσ οδηγούσαν σε ασφαλή συμπεράσματα. Αν αυτές οι υποθέσεις ταξιδέψουν παράλληλα (παρότι εφάπτονται), θα χαθεί πολύτιμος χρόνος. Τη στιγμή που βρίσκεται μπροστά μας η ευκαιρία εξάρθρωσης του πιο διεφθαρμένοι τμήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειδικά εκείνοι οι άνθρωποι που εμφανίζονται ως σωτήρες του αθλήματος, ενώ -χρόνια τώρα- υποσκάπτουν τα θεμέλιά του για ιδιοτελή  συμφέροντα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.