Έτρεξε 10,5 χλμ. σε ρυθμό 4:54... 48 ώρες πριν γεννήσει!

Χρύσανθος Δοβλέτογλου15 Σεπτεμβρίου 2024

Αν και πριν από δεκαετίες η εγκυμοσύνη σχεδόν αναπόφευκτα οδηγούσε στο τέλος μιας καριέρας, στις μέρες μας όλο και περισσότερες αθλήτριες αντιμετωπίζουν τη μητρότητα, απλώς, ως ένα διάλειμμα από την καριέρα τους. 

Υπάρχουν, πλέον, αρκετά παραδείγματα γυναικών που επέστρεψαν στη δράση και, μάλιστα, με συμμετοχή σε μεγάλα διεθνή πρωταθλήματα, αφού έγιναν μητέρες. Εάν δεν υπάρχουν αντενδείξεις κατά την εγκυμοσύνη και πάντα υπό την επίβλεψη γιατρών, η πλειοψηφία των αθλητριών συνεχίζουν την προπόνησή τους, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, ώστε η μετέπειτα επιστροφή στην άσκηση να είναι ευκολότερη. 

Η Μάρτα Γκαλιμάνι είναι το τελευταίο παράδειγμα. Η μαραθωνοδρόμος, η οποία ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της τον Μάρτιο - άρα δε θα μπορούσε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού - ολοκλήρωσε μια προπόνηση 10 χλμ. στις 9 Σεπτεμβρίου με ρυθμό 4:54 ανά χιλιόμετρο!

Το απίστευτο είναι ότι η Γκαλιμάνι, η οποία δεν εγκατέλειψε καθόλου την προπόνηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, είναι ότι δύο μέρες αργότερα, στις 11 Σεπτεμβρίου, γέννησε τον πρώτο της γιο, τον Έρικ! 

«Όλα πήγαν πολύ καλά και είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσεις να δεις τη μαμά να τρέχει ξανά σε λίγες εβδομάδες», έγραψε στα social media. Δεν αποτελεί, πλέον, καν εξαίρεση ότι ορισμένες αθλήτριες αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ είναι έγκυες. 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η Αιγύπτια ξιφομάχος, Νάντα Χαφέζ, πήρε μέρος στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της. «Αυτό που σας φαίνεται σαν δύο αθλητές στον αγώνα, ήταν στην πραγματικότητα τρεις! Ήμουν εγώ, ο αντίπαλός μου και το μωρό μου, που δεν έχει έρθει ακόμη σε αυτόν τον κόσμο» είχε αναφέρει.


Εβδομάδες αργότερα, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Βρετανίδα τοξοβόλος, Τζόντι Γκρίναμ, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, επτά μηνών έγκυος. «Θέλω να με δουν και να πουν: «Ουάου, μια έγκυος μπορεί να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και να κερδίσει ένα μετάλλιο. Απέδειξα ότι όλα είναι δυνατά», σημείωσε από την πλευρά της η Γκρίνχαμ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.