Ολυμπιακός: Τελειώνει του Γιαζιτσί - Χαλάει του Ουνάς

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2024

Στην μακροσκελή λίστα των φετινών μεταγραφών του Ολυμπιακού έρχεται να προστεθεί το όνομα του Γιουσούφ Γιαζιτσί, καθώς ο Τούρκος μεσοεπιθετικός τα έχει βρει σε όλα με τους «Πειραιώτες», έχοντας ήδη φτάσει από χθες το βράδυ στην Αθήνα προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές στο νέο του συμβόλαιο.

Στον αντίποδα ωστόσο φαίνεται να «ναυαγεί» η μεταγραφή του Άνταμ Ουνάς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλγερινός, παρότι έφτασε στην Αθήνα, αρνείται να περάσει τα εργομετρικά και όπως διαρρέουν οι «ερυθρόλευκοι», έχει μία γενικότερα προβληματική συμπεριφορά.

Ο Τούρκος διεθνής ωστόσο, ετοιμάζεται να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Έμεινε το καλοκαίρι ελεύθερος από τη Λιλ και αναζητούσε τον επόμενο «σταθμό» στην καριέρα του, στην διάρκεια της οποίας έχει αγωνιστεί ακόμη στην Τράμπζονσπορ και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ολυμπιακός του είχε κάνει μάλιστα κρούση από τον Αύγουστο, αλλά από την μεριά του ο ποδοσφαιριστής δεν ήθελε να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και αυτό γιατί είχε προτάσεις στα χέρια του ή συζητήσεις με ομάδες από τη Γαλλία (Νις), την Αγγλία (Γουέστ Χαμ, Κρίσταλ Πάλας, Αστον Βίλα), την Ιταλία (Τζένοα), αλλά και όλες τις μεγάλες ομάδες της Τουρκίας.

Οι συζητήσεις με τον Γιαζιτσί και τον αδερφό του, που είναι και εκπρόσωπός του, επανάρχισαν τελικά πριν λίγες ημέρες, με τον Ολυμπιακό να καταθέτει μια πολύ δελεαστική πρόταση στον Γιαζιτσί, η οποία αφορά συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027, αλλά με τα οικονομικά δεδομένα να είναι αρκετά διαφορετικά από τα χρήματα που ζητούσε ο παίκτης στην αρχή του καλοκαιριού. Κάπως έτσι τον έπεισε να μετακομίσει στο Λιμάνι.

Όσον αφορά το βιογραφικό του, ο Τούρκος διεθνής έπαιξε στην «ομάδα του στρατού» με τη μορφή του δανεισμού από τη Λιλ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2021-22, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2022-23 παραχωρήθηκε δανεικός από τους «λιλουά» στην Τράμπζονσπορ, στην οποία είχε αρχίσει την επαγγελματική καριέρα του φορώντας τη φανέλα της την τετραετία 2015-19.

Την παρελθούσα σεζόν κατέγραψε 42 συμμετοχές με τη Λιλ σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό 12 γκολ και τέσσερις ασίστ. Σε διεθνές επίπεδο, ο Γιαζιτσί έκανε ντεμπούτο στην εθνική ανδρών της Τουρκίας το 2017 και από τότε μετράει 45 συμμετοχές και τρία τέρματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.