Euro 2024-Πορτογαλία-Τσεχία: Την «ξελάσπωσε» ο Κονσεϊσάο τζούνιορ (vids)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου18 Ιουνίου 2024

Η Πορτογαλία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Τσεχία, αλλά κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη με 2-1 και να μπει με το δεξί στο Euro 2024.

Οι Ίβηρες ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, όμως, δεν είχαν αποτελεσματικότητα και βρέθηκαν να κυνηγάνε το σκορ. Η Τσεχία, κόντρα στη ροή του αγώνα, πήρε το προβάδισμα και έβαλε «φωτιά» στο ματς.

Στην πρώτη της τελική προς την εστία στο 62', ο Πρόβοντ με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ, που χτύπησε αρχικά στο δοκάρι, πέτυχε το 0-1. Η χαρά, πάντως, δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 69' ο Στάνεκ στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στο πόδι του Χράνετς και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, η Πορτογαλία προσπάθησε να πετύχει δεύτερο τέρμα, αλλά στο 88' ο Ρονάλντο είδε την κεφαλιά του να σταματάει στο κάθετο δοκάρι και το γκολ που πέτυχε στην εξέλιξη με το κεφάλι ο Ζότα να ακυρώνεται για οφσάιντ! Δεν τα παράτησε, πάντως, και στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, με κοντινό πλασέ, μετά από λάθος στην άμυνα, της χάρισε τους τρεις βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία: Ντιόγο Κόστα, Νταλότ (63΄Ινάτσιο), Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Μέντες (90΄Νέτο), Κανσέλο (90΄Σεμέδο), Βιτίνια (90΄Κονσεϊσάο), Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες, Ραφαέλ Λεάο (63΄Ζότα), Κριστιάνο Ρονάλντο

Tσεχία: Στάνεκ, Χόλες, Χράνατς, Κρέτσι, Τσουφάλ, Ντουντέρα, Σουλτς (79΄Σέβτσικ), Προβόντ (79΄Μπαράκ), Σούτσεκ, Κούχτα (60΄Λινγκρ), Σικ (60΄Σιτίλ)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.