Εθνικός-Άρης: Πρώτα η πρόκριση, μετά το ντέρμπι της Τούμπας

Γιώργος Στράντζαλης25 Σεπτεμβρίου 2024

Στη μάχη του Κυπέλλου μπαίνει σήμερα ο Αρης αρχίζοντας τις υποχρεώσεις του στο θεσμό από την 4η φάση όπου αντιμετωπίζει τον Εθνικό, αγώνας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρ. Λαμπράκης» στις 15:00 (Metropolis 95,5, metrosport.gr) και υπενθυμίζεται ότι είναι μονός, με παράταση και πέναλτι, σε ενδεχόμενο ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια.

Οι Κιτρινόμαυροι προέρχονται από τη μεγάλη νίκη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ακολουθεί το ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ την Κυριακή, που όπως είναι λογικό μονοπωλεί το ενδιαφέρον, αλλά προέχει ο σημερινό ματς Κυπέλλου με τον Εθνικό και ο στόχος είναι ένας: η πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού στον οποίον ο Αρης και φέτος -όπως κάθε χρόνο – στοχεύει να φτάσει μέχρι το τέλος διεκδικώντας το τρόπαιο.

Η εξαιρετική εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, εκτός από τους βαθμούς, χάρισε ηρεμία, χρόνο και ψυχολογία στην ομάδα του Άκη Μάντζιου, που οφείλει σήμερα να παρουσιαστεί απόλυτα συγκεντρωμένη στο στόχο, προκειμένου να μην πέσει θύμα έκπληξης.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση όσοι αγωνιστούν να υποτιμήσουν το παιχνίδι κι αφού ο Αρης εξασφαλίσει την πρόκριση τότε και μόνο να στρέψουν άπαντες την προσοχή τους στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. 

  Το γεγονός ότι η υποχρέωση του Κυπέλλου μπήκε… σφήνα ανάμεσα στα δύο ντέρμπι είναι συγκυρία που αναγκάζει τον Άκη Μάντζιο να διαχειριστεί το ρόστερ μέσα από τις (πολλές) αλλαγές που προβλέπεται να κάνει. Σε αυτό βέβαια τον βοηθάει ότι ο αντίπαλος είναι αρκετά χαμηλής δυναμικότητας, με τον Εθνικό ν’ αγωνίζεται στην Γ΄ κατηγορία και βρέθηκε στο δρόμο του Αρη μέσω της κλήρωσης, αφού πρώτα όμως έκανε το 3/3 στο θεσμό αφήνοντας εκτός κατά σειρά: Άγιο Νικόλαο (3-1 παρατ., 1-1 κ.δ.), Χανιά (3-1) και Μανδραϊκό (2-1).

Οι απουσίες και το rotation του Άκη Μάντζιου

Σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σκοπεύει να προχωρήσει ο Άκης Μάντζιος στον σημερινό αγώνα με σκοπό να διαχειριστεί το υλικό ενόψει του ντέρμπι της Τούμπας. Πρόθεση που φαίνεται από το γεγονός ότι παίκτες όπως οι Μορόν, Μάγιο και Βέλεθ δεν ακολούθησαν την αποστολή στην Αθήνα, ενώ εκτός αποστολής έμειναν και οι τραυματίες Φαμπιάνο και Σουλεϊμάνοφ.

Είναι δεδομένο ότι στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Λίντσεϊ Ροζ, Γιάκουμπ Μπράμπετς ενώ στα αμυντικά άκρα πολλά θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που θα επιλέξει ο Μάντζιος να διαχειριστεί τον Χουάνκαρ. Εάν επιλέξει να του δώσει αγωνιστικά λεπτά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, τότε ο Μοντόγια θα αγωνιστεί στη δεξιά πτέρυγα. Σε διαφορετική περίπτωση φανέλα βασικού θα πάρει ο Φατόρε. Εκτός απροόπτου θα υπάρξει «φρεσκάρισμα» και στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Ζαν Ζουλ, Βλάντιμιρ Νταρίντα να είναι στην 11αδα αλλά και στα επιθετικά άκρα όπου πιθανότατα θα ξεκινήσουν στο παιχνίδι οι Σαβέριο, Φετφατζίδης ενώ ο Άλβαρο Ζαμόρα είναι η μοναδική επιλογή για την κορυφή της επίθεσης.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι: Κουέστα, Σιντκλίφ, Κυριαζής, Μοντόγια, Φατόρε, Χουάνκαρ, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Ροζ, Ζουλ, Νταρίντα, Σιφουέντες, Μόντσου, Πάρντο, Μανού Γκαρθία, Σίστο, Σαβέριο, Ζαμόρα, Ντιαντί, Φετφατζίδης και Παναγίδης.

TV: COSMOTE SPORT 1 HD

Radio: Metropolis 95,5

metrosport.gr

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας, «Γρ. Λαμπράκης»

Διαιτητής: Κ. Κατοίκος (Αθηνών)

Βοηθοί: Τσολακίδης, Σαμοϊλης

Τέταρτος: Μπουρουζίκας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.