Εθνική υψηλών προσδοκιών και εντυπωσιακών συγκινήσεων

Δημήτρης Μπούζας14 Οκτωβρίου 2024

Στο «έπος του Γουέμπλεϊ» κατέθεσαν την ψυχή τους, μαζί με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους. Ήταν επόμενο όλοι τους να έχουν τον φόβο πως η επόμενη αποστολή όπως και η συνέχεια, θα ήταν δύσκολες. Μα έλα που αυτά τα παλικαράκια δεν χαμπαρίζουν από τέτοιες… «φυσιολογικές» μεταπτώσεις και μπήκαν πριν ακόμη σβήσουν οι ιαχές του συγκλονιστικού θριάμβου και ξαποστάσουν όσο θα έπρεπε, χθες στο γήπεδο στην δεύτερη αποστολή τους, θαρρείς και συνέχισαν αυτό που είχαν αρχίσει στο ναό του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. 

Μπορεί η κούραση από την προσπάθεια να «επιχείρησε» δειλά - δειλά προς το τέλος του αγώνα να βγει και να τους «εμποδίσει», όμως ούτε κατά διάνοια το κατάφερε. Το ίδιο πάθος, το ίδιο καθαρό μυαλό, η ίδια αποφασιστικότητα, «μπούκαραν» στον αγωνιστικό χώρο και από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και στρίμωξαν τους Ιρλανδούς. Υπέροχοι συνδυασμοί, κλασικές ευκαιρίες, ρυθμός και ροή του αγώνα πασιφανέστατα ελεγχόμενος από τους γηπεδούχους. Ο ένας καλύτερος από τον άλλο. Όλοι τους στην πρώτη γραμμή διακριθέντες. Χάρμα ιδέσθαι η ομάδα, με τους εκπληκτικούς Τζόλη και Σιώπη να προκαλούν θαυμασμό και δέος στον κόσμο και στους αντιπάλους τους. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι έμειναν πίσω όλοι οι υπόλοιποι. Η «πειθαρχία» και η «συνέπεια» σε αυτό το σύνολο που βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια του εθνικού μας συγκροτήματος, σίγουρα αποτελούν «έργο κόουτς». Θα μπορούσαμε λοιπόν να υποστηρίξουμε ότι αυτή η ομάδα αποτελεί ένα συγκρότημα υψηλών προδιαγραφών και προσδοκιών.

Ευχή και ελπίδα είναι να συνεχίσουν με την ίδια πυξίδα και με τον ίδιο μπούσουλα. Δίκαιη πέρα ως πέρα η χθεσινή επικράτηση της Εθνικής μας, που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με μια μικρή και δικαιολογημένη παρένθεση, που αντιμετωπίστηκε κι αυτή με απόλυτη επιτυχία. Τώρα το πως μετά από την υπερπροσπάθεια του «Γουέμπλεϊ» είδαμε όρθιους και πανέτοιμους πραγματικούς πολεμιστές τους παίκτες μας, χωρίς να έχουν επηρεαστεί, για μερικούς είναι ανεξήγητο. Ασφαλώς όμως υπάρχει εξήγηση και σε αυτό: Ή έχουν μεγάλα ψυχικά αποθέματα ή… έχουν δύο ψυχές! 

Συγχαρητήρια στον Γιοβάνοβιτς και στους παίκτες του. Εμείς αρχίζουμε πλέον να πιστεύουμε πως η Εθνική μας ομάδα είναι στο σωστό δρόμο και ότι δεν θα μας διαψεύσει. Ήδη τα πρώτα δείγματα μπορούν να χαρακτηριστούν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.