Εθνική ποδοσφαίρου: Σήμερα η παρουσίαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Metrosport Team02 Αυγούστου 2024

Σήμερα θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος, εδώ και λίγες μέρες, ανέλαβε καθήκοντα.

Η ΕΠΟ θα παρουσιάσει στις 12.00 τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όπως έγινε και επίσημα γνωστό, ενώ η εκδήλωση θα λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της Πέμπτης 1/8 ενέκρινε την πρόσληψη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για την επόμενη διετία.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Την Παρασκευή 2 Αυγούστου και ώρα 12 στο ξενοδοχείο Athens Marriott (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 385) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου προπονητή της Εθνικής Ομάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η πορεία του κ. Γιοβάνοβιτς μέχρι την Εθνική Ομάδα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 1962 στην πόλη Λόζνιτσα της Δυτικής Σερβίας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα της πόλης του το 1974 και το 1984 μεταπήδησε στη Ραντ Βελιγραδίου με την οποία αγωνίστηκε ως επαγγελματίας στην κορυφαία κατηγορία τής τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας έως το 1989. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας το πέρασε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, στον οποίο εντάχθηκε το 1989 και παρέμεινε επί 10 συναπτά έτη.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τη Νίκη Βόλου το 2001 και το 2002 ανέλαβε την πρώην ομάδα του, τον Ηρακλή μέχρι το 2003, χρονιά που μετέβη στην Κύπρο και ανέλαβε τον ΑΠΟΕΛ, ομάδα με την οποία έμελλε να γνωρίσει τις μεγαλύτερες διακρίσεις του ως προπονητής. Κατέκτησε το παγκύπριο πρωτάθλημα τη σεζόν 2003-2004 και μετά από μια 3ετία κατά την οποία εργάστηκε στην Παναχαϊκή (2005-06) και ξανά στον Ηρακλή (2007-08), επέστρεψε στη Λευκωσία και τον ΑΠΟΕΛ με τον οποίο κατέκτησε στο διάστημα 2008-13 τρία ακόμη πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα super cup Κύπρου.

Με τον κ. Γιοβάνοβιτς προπονητή, ο ΑΠΟΕΛ είχε και τη μεγαλύτερη διεθνή του διάκριση τη σεζόν 2011-12: τη συμμετοχή και την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε όμιλο του Champions League και στη συνέχεια την πρόκριση επί της Λιόν, φτάνοντας στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το διάστημα 2013-16 ήταν ο προπονητής της Αλ Νασρ των Αραβικών Εμιράτων και το 2021 ανέλαβε τον Παναθηναϊκό τον οποίο οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 2021-22 και στη συνέχεια στην πρόκριση στους ομίλους του Europa League».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.