Εθνική ομάδα: Tο ρεκόρ του 2013 που κυνηγά και οι... 4 σερί νίκες για 3η φορά από το 2015!

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2024

Με την χθεσινή (13/10) νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Ιρλανδίας με 2-0 (Μπακασέτας – Μάνταλος), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρέμεινε στην κορυφή του 2ου ομίλου του Nations League. Η Ελλάδα μετράει τέσσερις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του θεσμού, πραγματοποιώντας ένα ιδανικό ξεκίνημα στην Ιβάν Γιοβάνοβιτς εποχή.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαθανασίου

Η Εθνική Ελλάδας με μια ικανοποιητική εμφάνιση στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης με την Ιρλανδία, έφτασε στην επικράτηση με σκορ 2-0 και έθεσε γερές βάσεις για την πρωτιά του ομίλου, η οποία θα κριθεί στις 14/11 στον εντός έδρα αγώνα με την Αγγλία.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να νικήσει και στα τέσσερα πρώτα επίσημα ματς, με τον Σέρβο τεχνικό στο πάγκο, με επίδοση τερμάτων 8–1 και αποκορύφωμα την εμφάνιση και το «διπλό» μέσα στο Γουέμπλεϊ για πρώτη φορά στην ιστορία, υπό την σκιά της πρόωρης απώλειας του Τζορτς Μπάλντοκ.

Η συγκεκριμένη επίδοση στην νέα εποχή της εθνικής, καταγράφτηκε με αντίπαλους την Φιλανδία (3-0), την Ιρλανδία (2-0 στο Δουβλίνο και 2-0 στην Αθήνα) και κόντρα στο φαβορί σχεδόν κάθε διοργάνωσης σε διεθνές επίπεδο, Αγγλία, με σκορ 2-1 χάρη στα γκόλ του Βαγγέλη Παυλίδη.

Η στατιστική των συνεχόμενων νικών της 

«Εθνικής» σε επίσημες αναμετρήσεις

Κατά την σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, η επίδοση των τεσσάρων συνεχόμενων νικών έχει σημειωθεί άλλες δύο φορές, ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να φτάσουμε τις πέντε συνεχόμενες νίκες, στον «τελικό» του Νοεμβρίου με αντίπαλο την Αγγλία, γεγονός που είχε συμβεί και το 2013 στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με προπονητή τότε τον Φερνάντο Σάντος, όπου είχαμε νικήσει Λιθουανία, Λετονία, Σλοβακία και δύο φορές το Λιχτενστάιν

Με Γκουστάβο Πογιέτ η τελευταία φορά

Το 2022 για τον θεσμό και πάλι του Nations League το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπό τις καθοδηγίες του Γκουστάβο Πογιέτ είχε φτάσει τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες κατακτώντας την κορυφή του 2ου ομίλου και τον προβιβασμό στην League B του θεσμού.

Ιρλανδία, Κόσοβο και Κύπρος ήταν οι τρείς ομάδες που υπέταξε η Εθνική μας ομάδα, σε τέσσερις αναμετρήσεις στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, με γκολ των Παυλίδη Λημνιού, Γιακουμάκη, Μάνταλου και Μπακασέτα, ενώ απαραβίαστη παρέμεινε η εστία του Βλαχοδήμου και στα τέσσερα ματς.

Το 3/3 στο ξεκίνημα

Η δεύτερη φορά που η «γαλανόλευκη» έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε επίσημα ματς ήταν κατά την περίοδο 2015/2016, όπου έπειτα από την μοναδική μας νίκη στα προκριματικά του Euro 2016 με αντίπαλο την Ονδούρα (4-3), κάναμε το 3/3 κόντρα σε Γιβραλτάρ, Κύπρο και Εσθονία στα πλαίσια των προκριματικών του Μουντιάλ του 2018.

Το 5/5 στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η Εθνική Ελλάδας να κάνει πέντε τις συνεχόμενες νίκες της απέναντι στην Αγγλία του Κέιν και του Μπέλινχαμ τον ερχόμενο Νοέμβριο, γεγονός που έχει επαναληφθεί στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 που διεξήχθη στα γήπεδα της Βραζιλίας. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος που κατάφερε να φτάσει μέχρι τους «16» της διοργάνωσης και αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα, έκανε εντυπωσιακή πορεία στους προκριματικούς νικώντας Λετονία, Σλοβακία, Λιθουανία και δύο φορές το Λιχτενστάιν με απολογισμό τερμάτων 6-0.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.