Εθνική ομάδα: Τι σημαίνει η πρώτη και τι η δεύτερη θέση στο Nations League

Χρύσανθος Δοβλέτογλου14 Οκτωβρίου 2024

Η Εθνική μας ομάδα έχει κάνει ονειρικό ξεκίνημα στο Nations League, με τέσσερις νίκες στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της, με σημαντικότερη, βέβαια, το διπλό κατά της Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ». Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι το «αφεντικό» για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλό της, με 12 πόντους...


  • Ποια, όμως, θα είναι τα οφέλη για τη γαλανόλευκη σε αυτή την περίπτωση;

Θα κερδίσει την άνοδό της στη League A του Nations League, απ' όπου προκύπτουν οι τελικοί και ο κάτοχος του τίτλου, ενώ θα έχει τη δυνατότητα για μία δεύτερη ευκαιρία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα προκριματικά του Μουντιάλ θα δώσουν 12 απευθείας εισιτήρια στους νικητές των δώδεκα προκριματικών ομίλων. Οι δώδεκα ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα «μονομαχήσουν» στα πλέι οφ μαζί με τους τέσσερις καλύτερους νικητές ομίλου στο Nations League, που δεν βρίσκονται μεταξύ των δώδεκα νικητών ή δεύτερων των προκριματικών ομίλων του Μουντιάλ.

Αυτές οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα μονοπάτια και ύστερα από δύο μονούς αγώνες σε μορφή Final Four θα αναδειχθούν οι τέσσερις νικητές που θα πάρουν και τα τελευταία εισιτήρια που δικαιούται η Ευρώπη.

Εάν η Ελλάδα καταφέρνει και αναδειχθεί νικήτρια στον όμιλό της, όπως στο προηγούμενο Nations League, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα να είναι στους τέσσερις καλύτερους πρώτους. Ακόμη, η Ελλάδα με την άνοδό της στη League A θα έχει πιο εύκολα δεύτερη ευκαιρία και για το Euro 2028. Ενδεικτικό είναι ότι μόλις τρεις από τις 16 ομάδες της League A του προηγούμενου Nations League, δεν πέρασαν στο Euro 2024 μέσω των προκριματικών.

Τέλος, αν, τελικά, η Εθνική μας ομάδα τερματίσει δεύτερη στον όμιλό της στο Nations League, θα δώσει διπλούς αγώνες με κάποια τρίτη ομάδα της League A για τον προβιβασμό της.

Αναλυτικά:

  • 1η θέση: Άνοδος στη League A
  • 2η θέση: Συμμετοχή σε πλέι οφ ανόδου στη League A
  • 3η θέση: Συμμετοχή σε πλέι άουτ υποβιβασμού στη League C
  • 4η θέση: Απευθείας υποβιβασμός στη League C

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.