Εθνική ομάδα: Ποιο ρεκόρ προσέλευσης απειλείται στις 14 Νοεμβρίου

Γιώργος Μάντζιος14 Οκτωβρίου 2024

Το βράδυ της 26ης Μαρτίου του 2024 ο Κβαρατσκέλια και η παρέα του, έκλειναν τον δρόμο της Εθνικής μας ομάδας, για το Euro της Γερμανίας και μάλιστα στη διαδικασία των πέναλτι. Εκείνο το βράδυ κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα άλλαζε περίπου 8 μήνες μετά…

Ο Πογιέτ απομακρύνεται, η Εθνική ομάδα αμφισβητείται και πάλι, πηγαίνει με υπηρεσιακό τεχνικό το Νίκο Παπαδόπουλο, τον Ιούνιο στο Ντίσελντορφ για το φιλικό με την Γερμανία και ξάφνου λίγες μόνο ημέρες μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΠΟ από τον Μάκη Γκαγκάτση, ανακοινώνεται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Απόγευμα 1ης Αυγούστου κι ενώ έχουν προηγηθεί τα ραντεβού του Σερβοέλληνα τεχνικού με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ανακοινώνεται επίσημα η πρόσληψη του. Ένα περίπου μήνα μετά έρχονται τα πρώτα παιχνίδια για το Nations League, η Ελλάδα κάνει το 2/2, για να ακολουθήσουν άλλες δύο νίκες αυτή την εβδομάδα, που θα εκτοξεύσουν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Πάνω από 30.000 οπαδοί στο «Καραϊσκάκης» και περίπου 2 εκατομμύρια τηλεθεατές (!) είδαν την Ελλάδα απέναντι στην Ιρλανδία. Ναι, απέναντι στην Ιρλανδία, όχι στη Γαλλία, στη Βραζιλία, στη Γερμανία.

Λογικό είναι στην επόμενη και καθοριστική βραδιά της 14ης Νοεμβρίου, βράδυ Πέμπτης στις 21:45, απέναντι στην Αγγλία στο ΟΑΚΑ, να ετοιμάζεται να γραφτεί ιστορία.

Να σπάσει το ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα της Εθνικής ομάδας, που κρατάει από τον Νοέμβριο του 2009. Είναι ο πρώτος αγώνας μπαράζ με στόχο την πρόκριση στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής και στο ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση της Εθνικής μας με την Ουκρανία κόβονται 49.000 εισιτήρια. 


Πρόεδρος στην ΕΠΟ τότε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, και τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο Ότο Ρεχάγκελ. Για την ιστορία, φέρνουμε λευκή ισοπαλία (0-0) και παίρνουμε την πρόκριση στον επαναληπτικό του Ντόνετσκ με το γκολ του Σαλπιγγίδη (0-1).

Η σύνθεση της Εθνικής το εκείνο το βράδυ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (65′ Χαριστέας).

Πληροφορίες για 65.000 εισιτήρια

Μπορεί το παιχνίδι με την Αγγλία να είναι σε έναν μήνα από τώρα, αλλά οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας σκοπεύουν να τρέξουν τις εξελίξεις για την έκδοση όσο το δυνατό περισσότερων εισιτηρίων. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κυκλοφορήσουν 65.000 εισιτήρια με τιμές από τα 20 έως και τα 40 ευρώ, εκτός από τις θέσεις των VIP. Μπορεί επίσημα η χωρητικότητα του ΟΑΚΑ να είναι λίγο κάτω από τις 70.000, ωστόσο δεν αποκλείεται να χρειαστεί κάποιες θέσεις να μείνουν κενές, ιδιαίτερα αν έρθουν στην Αθήνα και Άγγλοι οπαδοί. Όπως και να έχει, το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου θα μείνει στην ιστορία, αφού το «sold out» θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο για ένα τέτοιο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που θα μείνει έτσι κι αλλιώς στην ιστορία…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.