ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα μπάσκετ: Έπιασε ταβάνι με 7 παίκτες!

Metrosport Team07 Αυγούστου 2024

Με το κεφάλι ψηλά αποχαιρέτησε το Παρίσι η επίσημη αγαπημένη. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ηττήθηκε από την Γερμανία και με αυτόν τον τρόπο σταμάτησε η πορεία της στους ολυμπιακούς αγώνες. Παρακάτω θα δούμε τους αριθμούς των αθλητών μας στους 4 αγώνες που έδωσαν και πόσο δύσκολο ήταν το ταξίδι με μόλις 7 παίκτες! 

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Τόμας Ουόκαπ, Νικ Καλάθης, Ντίνος Μήτογλου, Γίωργος Παπαγιάννης και ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου μαζί με την ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά Βασίλη Τολιόπουλο ήταν οι παίκτες που «τράβηξαν» κουπί. 

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης,Γιαννούλης Λαρεντζάκης,Δημήτρης Μωραΐτης και Νίκος Χουγκάζ ήταν οι υπόλοιποι 5 που συμπλήρωσαν την δωδεκάδα αλλά δεν βοήθησαν αρκετά τους βασικούς.

Επειδή οι αριθμοί λένε συνήθως την αλήθεια, ας δούμε τα νούμερα των διεθνών στους ολυμπιακούς αγώνες.

Σε 4 παιχνίδια η εθνική μας μέτρησε 3 ήττες και μια νίκη, πέτυχε 296 πόντους και δέχθηκε 317.
Πρώτος σκόρερ της ομάδας φυσικά ο Γιάννης με 103 ενώ την τριάδα κλείνουν οι Τολιόπουλος και Ουόκαπ με 43 και 40 αντίστοιχα. 

Σε 160 λεπτά που αγωνίστηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο «greek freak» πάτησε παρκέ συνολικά 133 με τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου να ακολουθεί με 128 και τον Νικ Καλάθη να συμπληρώνει την τριάδα με 116 λεπτά.

Ο Γιάννης είναι πρώτος και στην κατηγορία των ριμπάουντ όπου τελείωσε με 25, ο καπιτάνο είχε 22 με τον Μήτογλου να έρχεται τρίτος στα 20.

Στις ασίστ ο Αντετοκούνμπο με 14 βλέπει την πλάτη του Καλάθη που τελείωσε με 24 ενω και εδώ ο Παπανικολάου μπήκε στην τριάδα με 9.

Τέλος στα συνεχόμενα παράπονα πως η εθνική δεν έχει σουτέρ, αξίζει να σημειωθεί πως οι Βασίλης Τολιόπουλος και Τόμας Ουόκαπ ολοκλήρωσαν το τουρνουά με 8/21 τρίποντα αμφότεροι, ενώ ο Παπανικολάου ευστόχησε και αυτός σε 8 τρίποντα αλλά σε 20 προσπάθειες.

Στον αντίποδα η πεντάδα: Χαραλαμπόπουλος, Καλαϊτζάκης, Λαρεντζάκης,  και Χουγκάζ έδωσε στην ομάδα 85 αγωνιστικά λεπτά για 12 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 λάθη.

Η απορία λοιπόν είναι η εξής: Το πρόβλημα είναι η ποιότητα των παικτών ή η ποσότητα;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.