Εθνική ομάδα: Κοντά στο μεγάλο «deal» για το προπονητικό κέντρο

Γιώργος Μάντζιος10 Σεπτεμβρίου 2024

Μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή επίσκεψη του Μάκη Γκαγκάτση στα γραφεία της UEFA στην Ελβετία, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν επίσης εκ μέρους της ΕΠΟ η Εκτελεστική Διευθύντρια, Δόμνα Τσιώνη και από πλευράς UEFA ο γενικός γραμματέας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης και ο διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών, Ζόραν Λάκοβιτς.

Η υποστήριξη Τσέφεριν

Ένα από τα θέματα, που συζητήθηκαν αφορούσε και το νέο προπονητικό κέντρο της Εθνικής ομάδας, με τον Τσέφεριν να εκφράζει την υποστήριξη του στον πρόεδρο της ΕΠΟ, μεταφέροντας ότι μπορούν να εκταμιευτούν από την UEFA περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του έργου. Ήδη, υπάρχουν αποθηκευμένα στην Ομοσπονδία 8 εκατομμύρια ευρώ και αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι το που θα γίνει το «νέο σπίτι» της Εθνικής ομάδας.

Όλα δείχνουν... Παιανία

Σύμφωνα με πληροφορίες του metrosport.gr όλα δείχνουν πως η «Παιανία» είναι αυτή που… κερδίζει τη μάχη από το «Ελληνικό». Άλλωστε, τον περασμένο μήνα υπήρξε και συνάντηση (σ.σ. σε πολύ καλό κλίμα) μεταξύ του Μάκη Γκαγκάτση και του Γιώργου Βαρδινογιάννη, με τον «καπετάνιο» να βάζει αρχικά στο τραπέζι ένα ποσό πώλησης περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ. Κάτι πολύ σημαντικό, είναι το γεγονός πως στο «Ελληνικό» μπορεί να γίνει μόνο μίσθωση του χώρου για κάποια χρόνια, ενώ στην περίπτωση της «Παιανίας», μιλάμε για αγορά των 70 περίπου στρεμμάτων.

Ο μεγάλος στόχος

Στόχος είναι τα έργα να ξεκινήσουν άμεσα (το αργότερα μέχρι το τέλος του χρόνου) έτσι ώστε το έργο να παραδοθεί μέχρι τα τέλη του 2025 ή αρχές του 2026 το αργότερο. Αξίζει να σημειωθεί πως στο «νέο σπίτι» της Εθνικής αναμένεται να μετακομίσουν και τα γραφεία της Ομοσπονδίας, όλα τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων, ενώ υπάρχει πλάνο και για την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας. 

Δεν αποκλείεται στο πλαίσιο αυτό η ΕΠΟ να ζητήσει και πιθανή συνδρομή της Κυβέρνησης (ακόμη και της Περιφέρειας Αττικής), με την έως τώρα επικοινωνία – συνεργασία Γκαγκάτση – Βρούτση να είναι κάτι παραπάνω από εποικοδομητική. Όπως και να έχει οι εξελίξεις αναμένεται να τρέξουν γρήγορα, περιμένοντας και επίσημες ανακοινώσεις…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.