Εθνική Μπάσκετ: Η ευκαιρία της «γαλανόλευκης» απέναντι στην Ισπανία

Βασίλης Βλαχόπουλος30 Ιουλίου 2024

Το σημερινό (12:00) παιχνίδι με την Ισπανία είναι αυτό που έχουν «σημαδέψει» στην Εθνική ομάδα καθώς ξέρουν ότι είναι ο αγώνας ο οποίος θα κρίνει τον στόχο της πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση του Ολυμπιακού Τουρνουά και η νίκη είναι αναγκαία για να αποφευχθεί το… όλα για όλα με τους Αυστραλούς.

 Η Εθνική θα χρειαστεί πολλά περισσότερα από αυτά που είχε απέναντι στον Καναδά και κυρίως, πιο πολλούς πρωταγωνιστές. Στον εναρκτήριο αγώνα είδε αρκετά από τα βασικά όπλα της (σ. σ. Καλάθης, Ουόκαπ, Παπαγιάννης, Λαρεντζάκης) να υπολειτουργούν κι αυτό κόστισε.

 «Πολλές φορές πρέπει να ελέγχεις τα συναισθήματά σου και να κάνεις τη δουλειά σου. Κάποιες φορές σε συνεπαίρνουν και είσαι λίγο βιαστικός, λίγο πιεσμένος. Όταν το θες και παραπάνω από όσο πρέπει, μπορεί να έχει και αρνητικές επιπτώσεις. Εμείς πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στις αρχές μας για να κερδίσουμε το ματς. Εχουμε δει πολλές φορές την Ισπανία, δεν περιμέναμε να τη δούμε απέναντι στην Αυστραλία..», είπε ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος δήλωσε την πίστη του στο «θέλω» των παικτών. 

«Εχω πίστη γιατί βλέπω τους παίκτες. Αυτή τη στιγμή δεν παίζω εγώ, οι παίκτες παίζουν. Απλώς βλέποντας την ομάδα καθημερινά και ζώντας τη, βλέποντας την πίστη, την σπίθα στα μάτια τους, την ενέργεια και αυτό το εξαιρετικό κλίμα και την χημεία που έχουμε, θυμάμαι τις δικές μας εποχές που παίζαμε έξω από τα σπίτια, που μιλούσαμε, γελούσαμε, μαζευόμασταν στα δωμάτια… Οι Εθνικές ομάδες είναι παρέα, αυτή η ευχαρίστηση, η περηφάνια, που μαζευόμαστε όλοι μαζί και προσπαθούμε για την Ελλάδα μας», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

 Ο σημερινός αγώνας είναι τελικός και για τους Ισπανούς έπειτα από την ήττα (92-80) από την Αυστραλία καθώς ό,τι ισχύει για μας, ισχύει και γι’ αυτούς. 

«Η Ελλάδα έχει έναν από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου, αλλά και πολλούς αθλητές με σημαντικό ρόλο σε ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι συνηθισμένοι σε αυτά τα ματς. Παίζουν καλά στην άμυνα, σουτάρουν. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι εκεί, όπως και ο Παπανικολάου, ένας από τους κορυφαίους φόργουορντ, αλλά και παίκτες όπως ο Λαρεντζάκης και ο Μήτογλου», σχολίασε ο Σέρτζιο Σκαριόλο ενώ ο Σέρχιο Γιουλ εκτίμησε ότι… «πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι από το πρώτο λεπτό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.