Εθνική: Η κλήρωση που θα κρίνει την έδρα του τελικού των πλέι οφ του Euro 2024

Metrosport Team23 Νοεμβρίου 2023

Η Εθνική Ελλάδας μαζί με ακόμα δώδεκα χώρες, θα περιμένουν να μάθουν πού θα δώσουν τον τελικό των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024.

Με βάση το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών, αλλά και του Nations League, η κληρωτίδα μπορεί να παίξει χρήσιμο ρόλο και στον σχηματισμό των τριών τετράδων πλέι οφ.

Κάθε μία τετράδα προκύπτει από τις League A, League B και League C αντιστοίχως του Nations League 2022-2023 και θα μπορούσε να υπάρξει κατηγορία στην οποία υπάρχουν πέντε χώρες που κέρδισαν δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ, οπότε θα χρειαστεί κλήρωση για να αποφασιστεί πού θα αγωνιστεί η επιπλέον ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, η κλήρωση είναι απαραίτητη ώστε να προκύψουν οι έδρες των τριών τελικών, με δεδομένο ότι για τα ημιτελικά οι γηπεδούχοι είναι γνωστοί. Και στα τρία πλέι οφ, οι ημιτελικοί διεξάγονται στις έδρες των δύο κορυφαίων ομάδων του ranking σε κάθε κατηγορία. Για τη League C, η Γεωργία ήταν η καλύτερη ομάδα και ακολουθεί η Ελλάδα, οπότε αυτές οι δύο είναι οι γηπεδούχες και θα αντιμετωπίσουν το Λουξεμβούργο και το Καζακστάν.

Σε κάθε μπαλάκι δεν θα υπάρχει ομάδα, αλλά ένας ημιτελικός. Ο πιο... τυχερός ημιτελικός που θα προκύψει από την κλήρωση θα δώσει στον νικητή του το δικαίωμα να ονειρεύεται την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 μπροστά στους φιλάθλους του.

Δείτε την διαδικασία εδώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.