Εθνική: Έβαλε πέμπτη και γύρισε 14 χρόνια πίσω

Παναγιώτα Χαλκιά11 Σεπτεμβρίου 2023

Εντυπωσιακή η Εθνική Ελλάδος φιλοδώρησε με πέντε τέρματα το Γιβραλτάρ στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2024 και παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του Β΄ομίλου με εννέα βαθμούς. 

Η γαλανόλευκη εμφανίστηκε σοβαρή και γεμάτη όρεξη να παίξει ποδόσφαιρο. Προηγήθηκε στο ένατο λεπτό με τον Δημήτρη Πέλκα, διπλασίασε τα τέρματα της με σκαστή κεφαλιά του Μαυροπάνου πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 με τον Μασούρα, επτά λεπτά πριν το φινάλε σημείωσε και τέταρτο τέρμα ξανά με κεφαλιά του Μαυροπάνου ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα ο Μασούρας με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 5-0. 

Η προηγούμενη φορά που η Ελλάδα είχε σημειώσει πέντε τέρματα σε ένα παιχνίδι ήταν το μακρινό 2009. Συγκεκριμένα, στις 10 Οκτωβρίου εκείνου του έτους η Ελλάδα είχε κερδίσει με 5-2 τη Λετονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου χάρη στα τέσσερα γκολ που σημείωσε ο Φάνης Γκέκας και ένα του Γιώργου Σαμαρά. 

Προπονητής της ομάδας ήταν ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος είχε επιλέξει τους Τζόρβα, Σεϊταρίδη, Τοροσίδη, Μόρα, Παπασταθόπουλο, Καραγκούνη, Κατσουράνη, Τζιόλη, Σαμαρά και Γκέκα ενώ είχε χρησιμοποιήσει και τους Πατσατζόγλου, Αμανατίδη, Πλιάτσικα.

Γυρίζοντας το ρολόι δύο χρόνια νωρίτερα εντοπίζουμε την προηγούμενη «καθαρή» πεντάδα της Ελλάδας. Στις 17 Νοεμβρίου του 2007 η Εθνική φιλοξένησε τη Μάλτα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και είχε κερδίσει με 5-0 χάρη στο χατ τρικ του Φάνη Γκέκα και τα γκολ του Άγγελου Μπασινά και Γιάννη Αμανατίδη. Στο τέλος της βραδιάς εξασφάλισε το εισιτήριο της για τη συμμετοχή στο Euro 2008. 

Προπονητής της ομάδας ήταν ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος είχε παρατάξει τους Νικοπολίδη, Πατσατζόγλου, Δέλλα, Κυργιάκο, Τοροσίδη (48' Σπυρόπουλο), Κατσουράνη, Μπασινά, Καραγκούνη (70' Τζιόλη), Γιαννακόπουλο (46' Λυμπερόπουλο), Γκέκα, Αμανατίδη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.