Εθνική Ελλάδος: Στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, αν προκριθεί μέσω των playoffs

Metrosport Team17 Οκτωβρίου 2024

Στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας θα βρεθεί η Εθνική Ελλάδος εφόσον πάρει την πρόκριση μέσω των playoffs. 

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα επιδιώξει να προκριθεί για τέταρτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και να βρεθεί σε μία μεγάλη διοργάνωση έπειτα από 12 χρόνια και τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Η γαλανόλευκη θέλει την πρωτιά και την άνοδο στην πρώτη κατηγορία αλλά και να βελτιώσει τη θέση της στο ranking, ώστε να έχει μία δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση.

Να θυμίσουμε ότι το εισιτήριο για τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό θα το πάρουν μέσω των προκριματικών στην ευρωπαϊκή ζώνη οι 12 πρώτοι των ομίλων. Τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια που δικαιούται η UEFA θα δοθούν μέσω των playoffs, όπου θα συμμετέχουν οι δεύτεροι των ομίλων και οι τέσσερις καλύτερες ομάδες στο ranking μέσω του Nations League. Και η Ελλάδα με το 4 στα 4 στο Nations League έχει ήδη καλή θέση. 

Η Εθνική θα βρίσκεται στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εφόσον καταφέρει να φτάσει έως εκεί. Δύο ομάδες που θα περάσουν από διασυνομοσπονδιακά playoffs (Αφρική-Λατινική Αμερική) και τέσσερις θα προκριθούν από τα ευρωπαϊκά playoffs, ανάμεσά τους ίσως και η Ελλάδα, θα τοποθετηθούν στο Pot 4 ανεξάρτητα από την κατάταξή τους στη FIFA. Η κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2026 θα γίνει στις 13 του Δεκέμβρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.