Εθνική Ελλάδας: Πώς θα πάρει την πρωτιά στον όμιλο-Όλα τα σενάρια

Metrosport Team15 Οκτωβρίου 2024

Την πρόκριση στα χέρια της έχει η Εθνική ομάδα μετά τη νέα νίκη στον όμιλό της στο Nations League, αυτή τη φορά επί της Ιρλανδίας με 2-0. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκαναν το «4 στα 4» και προηγούνται στη βαθμολογία με 12 πόντους έναντι 9 της Αγγλίας.

Πλέον απομένουν δύο μόλις αγωνιστικές και από την Εθνική εξαρτάται αν βγει πρώτη, όπερ σημαίνει ότι θα ανέβει απευθείας στη League A της εν λόγω διοργάνωσης και θα έχει πια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα σενάρια πρόκρισης:

  • Η Ελλάδα με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην Αγγλία στο ΟΑΚΑ στις 14 Νοεμβρίου θα έχει κατακτήσει την πρώτη θέση, ανεξάρτητα τι θα κάνει απέναντι στη Φινλανδία στις 17 Νοεμβρίου στο Ελσίνκι.
  • Εάν, η Εθνική ηττηθεί από τους Άγγλους, τότε τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική είναι πολλαπλά. Όμως υπάρχουν αρκετά που καταλήγουν με την Ελλάδα ξανά στην πρώτη θέση. Πάμε να τα δούμε ένα προς ένα.
  • Εάν η Ελλάδα ηττηθεί 1-0 από την Αγγλία, τότε θα έχει την ισοβαθμία με τα "τρία λιοντάρια". 
  • Αυτό σημαίνει πως με νίκη κόντρα στη Φινλανδία είναι πρώτη, ενώ με ισοπαλία θέλει έστω ισοπαλία των Άγγλων κόντρα στους Ιρλανδούς. 
  • Με ήττα της Ελλάδας από τη Φινλανδία, θα θέλει και ήττα των "τριών λιονταριών" από την Ιρλανδία.
  •  Εάν η Ελλάδα ηττηθεί 2-1 από την Αγγλία, θα έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων στα συνολικά παιχνίδια (+7 Ελλάδα, +6 Αγγλία). 
  • Αυτό σημαίνει πως με νίκη κόντρα στη Φινλανδία και διατήρηση της διαφοράς (ανάλογα και το σκορ της Αγγλίας) θα είναι πρώτη. 
  • Με ισοπαλία κόντρα στους Φινλανδούς, η Ελλάδα μένει πρώτη έστω με ισοπαλία των Άγγλων.
  • Με ήττα της Ελλάδας στην τελευταία αγωνιστική, έχει τη δυνατότητα να μείνει πρώτη, αρκεί να ηττηθεί και η Αγγλία, με τέτοιο σκορ που να διατηρείται η υπέρ διαφορά της Εθνικής. 
  • Εάν η διαφορά των γκολ στο τέλος του ομίλου είναι ίδια ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, τότε το επόμενο κριτήριο ισοβαθμίας είναι ο αριθμός των γκολ κατά σε όλα τα ματς των ομίλων. 
  • Με οποιαδήποτε άλλο σκορ σε ήττα της Εθνικής από την Αγγλία, τότε τα τρία λιοντάρια παίρνουν την πρώτη θέση και το προβάδισμα. 

Η Ελλάδα για να προσπεράσει πάλι, τότε στην τελευταία αγωνιστική θα θέλει νίκη επί της Φινλανδίας και ήττα ή ισοπαλία των Άγγλων κόντρα στην Ιρλανδία.

 Θα μπορεί επίσης να πάρει την πρωτιά με ισοπαλία με τη Φινλανδία και ήττα της Αγγλίας.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.