Εθισμένος στις νίκες ο ΠΑΟΚ, ήττα μόλις στο 8% των αγώνων

Κώστας Πετρωτός10 Δεκεμβρίου 2023

Ο φετινός ΠΑΟΚ γεννά χαμόγελα με την ποιότητα του ποδοσφαίρου του και τα διαδοχικά νικηφόρα αποτελέσματα που παίρνει. Είναι τόσο ελκυστικός και συνάμα αποτελεσματικός που έχει δημιουργήσει προβληματισμό ακόμη και στον ίδιο τον δημιουργό του, τον Ραζβάν Λουτσέσκου. «Ενδεχομένως να είναι ένα πρόβλημα που κερδίζουμε συνεχώς και δεν ξέρω τι να σας πω», απάντησε μετά το ματς με τον Βόλο όταν ρωτήθηκε για το πώς μπορεί να επηρεάσει η αναβολή την ομάδα του. 


Το… πρόβλημα φυσικά είναι ότι οι διαδοχικές νίκες κάνουν πιο δύσκολη την δουλειά που καθημερινά βάζουν ο ίδιος και οι συνεργάτες του στο να παραμείνει συγκεντρωμένη η ομάδα και να μην αποσυντονιστεί επειδή όλα πάνε καλά.

Το πόσο καλά πάνε τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ μπορούμε να το πιστοποιήσουμε κάνοντας μία σύγκριση της πορείας του Δικεφάλου μέχρι και… χθες, 9 Δεκέμβρη, στην φετινή σεζόν και σε εκείνη του νταμπλ, το 2018-2019. Η διαφορά των δύο σεζόν είναι ένα ματς. 25 φέτος, 26 πέντε χρόνια πριν. Μέχρι στιγμής, ο Δικέφαλος έχει ρεκόρ φέτος, 18 νίκες (9 στο Πρωτάθλημα, μία στο Κύπελλο και 8 στην Ευρώπη), 5 ισοπαλίες (με Αρη και Παναθηναϊκό στο Πρωτάθλημα και με Μπεϊτάρ, Χάιντουκ και Αμπερντίν στο Κόνφερενς) και δύο ήττες (από ΟΦΗ και ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα). 

Αυτό σημαίνει ότι στο 92% των αγώνων του δεν χάνει, αφού έχει μόλις 2/25 ήττες (8%). Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ του 2018-2019 μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου είχε δώσει 26 παιχνίδια. 13 στο Πρωτάθλημα (12 νίκες και μία ισοπαλία με τον Ατρόμητο), δύο στο Κύπελλο (μία ισοπαλία με τον Αρη και μία νίκη με τον Εργοτέλη) και 11 στην Ευρώπη (έξι ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με δύο ισοπαλίες, τρεις νίκες και μία ήττα και πέντε στον όμιλο του Γιουρόπα με μία νίκη και τέσσερις ήττες). Στο σύνολο 17 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Με απλά λόγια, ο σούπερ ΠΑΟΚ του 2018-2019 μέχρι το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε είχε χάσει το 19, 2% των αγώνων του και ήταν αήττητος στο στο 80,8%.

Το ζητούμενο, βέβαια, είναι αυτές οι υψηλές πτήσεις να παραμείνουν στην ζωή της ομάδας και ο ΠΑΟΚ να διατηρήσει τον… εθισμό στις νίκες και τις μη ήττες. Ο Λουτσέσκου δείχνει να έχει βρει την συνταγή με εξαιρετικό ροτέσιον που δεν είχε ο ΠΑΟΚ ποτέ άλλοτε στην ιστορία του, ούτε στα δικά του προηγούμενα χρόνια και οι παίκτες ακολουθούν…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.