Στον τελικό ανόδου η Εσπανιόλ του Μπρεϊθγουέιτ

Δημήτρης Καλαϊτζής13 Ιουνίου 2024

Η Εσπανιόλ ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Σπόρτινγκ Χιχόν, αλλά πήρε το εισιτήριο για τον τελικό ανόδου στα μεγάλα σαλόνια της Ισπανίας, χάρη στη νίκη της στον πρώτο αγώνα με 1-0. Ο Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ που βρίσκεται στο μεταγραφικό ραντάρ του ΠΑΟΚ έκανε μία μεστή εμφάνιση και λίγο έλειψε να χριστεί και σκόρερ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς σταμάτησε στο δοκάρι στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης.

Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να κάνουν το 1-0. Ο Καρέρα με εξαιρετική μπαλιά από τα δεξιά βρήκε τον Πουάντο, ο οποίος κατάφερε να αστοχήσει από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. 

Μετά από ένα δύσκολο πρώτο δεκάλεπτο, η Χιχόν πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 14΄ λίγο έλειψε να κάνει το 0-1, με το γυριστό του Οτέρο να περνάει ελάχιστα έξω. 

Στο 29΄ η Χιχόν σπατάλησε μία ακόμα ευκαιρία. Ο Μάριο Γκονζάλες έσπασε το τεχνικό οφσάιντ των Καταλανών, βγήκε σε τετ α τετ απέναντι στον Γκαρθία, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. 

Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εσπανιόλ μπήκε πιο δυνατά και στο 65΄ έφτασε μια ανάσα για να πάρει κεφάλι σκορ, όταν ο Μπρεϊθγουέιτ έπιασε με τη μία το σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς σταμάτησε στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Ολιβάν πέρασε άουτ. 

Στο 82΄ ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να απαντήσουν στις ευκαιρίες. Ο Οτέρο επιχείρησε από μακρινή απόσταση το σουτ και ο γκολκίπερ της Εσπανιόλ απέκρουσε με το ένα χέρι εντυωπσιακά σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Γκαρθία έδιωξε με γροθιές, ο Βιγιάλμπα πήρε την μπάλα, αλλά το σουτ που έπιασε έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια. 

Στο 89ο λεπτό η Εσπανιόλ βρήκε δίχτυα μετά την προσπάθεια του Μπρεϊθγουέιτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, καθώς ο Δανός επιθετικός ήταν εκτεθειμένος. Δύο λεπτά μετά, η ομάδα της Βαρκελώνης έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Ελ Χιλάλι, ενώ λίγο πριν το φινάλε του αγώνα η Χιχόν ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι, με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι τέλους και η Εσπανιόλ να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό ανόδου, όπου θα αντιμετωπίσει την Οβιέδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.