Ερντογάν: Προβοκάτσιες με τον «Αττίλα» - «Ήταν ειρηνευτική επιχείρηση»

Metrosport Team20 Ιουλίου 2024

Σε νέες προβοκάτσιες για το Κυπριακό προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια φιέστας του ψευδοκράτους για τα χρόνια από τη μαύρη επέτειο.

Στην ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τον «Αττίλα» ως «μια ειρηνευτική επιχείρηση», δηλώνοντας αρνητικός στο ενδεχόμενο λύσης στη βάση ενός ομόσπονδου κράτους.

«Πρέπει να έχουμε κατά νου γιατί πραγματοποιήθηκε η 'ειρηνευτική επιχείρηση' στην Κύπρο και γιατί η Τουρκία πήρε μια τέτοια απόφαση.

Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας στην 50η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρηση. 

Μνημονεύω τους ηρωικούς μας μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για να κρατήσουν τη χώρα ζωντανή. Θυμάμαι τον πρωθυπουργό Ετσεβίτ, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο και άλλους πολιτικούς. Μνημονεύω επίσης τους μεχμετσίκ (Τούρκους στρατιώτες) και τους μουτζαχίντ (Τουρκοκύπριους μαχητές) των οποίων το αίμα αναμείχθηκε με το αίμα τους», ανέφερε.

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας πως «στο νότιο τμήμα του νησιού υπάρχει μια κατεστραμμένη διοίκηση», ενώ εκτόξευσε αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.