Ερντογάν: Νεο-οθωμανικό ρεσιτάλ με επεκτατικές βλέψεις για... Ιερουσαλήμ

Metrosport Team26 Αυγούστου 2024

Σε άλλο ένα ρεσιτάλ νεο-οθωμανισμού επιδόθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την εκδήλωση για την 953η Επέτειο της Νίκης του Μαντζικέρτ.

Μιλώντας σε γιορτή για την 953η Επέτειο της Νίκης του Μαντζικέρτ ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η «νίκη του Μαντζικέρτ» αποτελεί ένα «έπος της χιλιετούς συνείδησης ενότητας και αλληλεγγύης του έθνους και της στάσης του ενάντια στην καταπίεση και τους καταπιεστές», σημειώνοντας ότι η Ανατολία είναι η «αιώνια τουρκική πατρίδα».

«Θα συνεχίσουμε να κουβαλάμε το ίδιο ιδανικό και την ίδια ευαισθησία από το δρόμο των ηρωικών μαρτύρων μας. Κάναμε ως έθνος την Ανατολία πατρίδα μας, έχουμε υφάνει αυτά τα εδάφη με αγάπη, γνώση και σοφία», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δηλώσαμε σε όλο τον κόσμο ότι η Ανατολία είναι η αιώνια τουρκική πατρίδα.

 Το πιο κρίσιμο βήμα στη διαδικασία που οδηγεί στην κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης έγινε στο Μαντζικέρτ. Η νίκη του Μαντζικέρτ ήταν επίσης μια στρατηγική καμπή που άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο Ερντογάν επεσήμανε ότι ο τουρκικός λαός θα κρατήσει «ζωντανό το πνεύμα του Μαντζικέρτ», κουβαλώντας το «μέχρι την τελευταία πνοή της ζωής του» και παραδίδοντάς το στις επόμενες γενιές

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.