Σβεν Γκόραν Έρικσον: «Προσπαθώ να ζω όπως έκανα πριν»

Δημήτρης Καλαϊτζής22 Μαρτίου 2024

Συγκλόνισε όλη την παγκόσμια αθλητική κοινότητα ο Σουηδός προπονητής, Σβεν Γκόραν Έρικσον, καθώς αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος σε τελικό στάδιο και ότι έχει λιγότερο από έναν χρόνο ζωής.

Δύο μήνες μετά από την αποκάλυψή του πως διαγνώστηκε με καρκίνο, ο σπουδαίος τεχνικός, μίλησε στο CNN για τον Γολγοθά που περνάει, αλλά και για την μεγάλη αγάπη που λαμβάνει από τον κόσμο.

"Ο γιατρός λέει πως δεν είμαι εντάξει αλλά εγώ αισθάνομαι εντάξει. Έχω αυτό που έχω, ξέρω πως είναι καρκίνος και δεν θεραπεύεται. Πρέπει να προσπαθείς να το σταματήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό είναι όλο αλλά είμαι εντάξει. Καλά πηγαίνει η θεραπεία, με τα πάνω και τα κάτω της. Κάποιες φορές μεγαλώνει λίγο ο πόνος και κάποιες υποχωρεί. Είναι σαν μία είδους πάλη αλλά δεν κάθομαι στη γωνία κλαίγοντας. Ζω όπως ζούσα στο παρελθόν και εξακολουθώ να στέκομαι στα πόδια μου. Αισθάνομαι λίγο τυχερός επειδή μου λένε όλοι πόσο καλός είμαι όταν είμαι ακόμη ζωντανός. Συνήθως τα ακούς αυτά μετά από την κηδεία, οπότε δεν μπορώ να παραπονιέμαι", τόνισε ο Έρικσον, ο οποίος δεν έχει ξεχάσει την παρουσία του στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας όπου έφτασε τρεις φορές σε προημιτελικά μεγάλων διοργανώσεων.

"Η Αγγλία είναι κάτι το ξεχωριστό. Δεν ξέρω αν το ποδόσφαιρο γεννήθηκε στην Αγγλία αλλά αυτή τη στιγμή η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο σήμερα. Και το να είσαι προπονητής της εθνικής Αγγλίας είναι τεράστια δουλειά, πιθανότατα η μεγαλύτερη στον κόσμο".

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.