Έργο (νο 2) Ραζβάν! Χριτς, χρατς…

Αρις Νικολάκης13 Μαΐου 2024

Άλλη μία επίδειξη ισχύος του ΠΑΟΚ επί σκηνής Τούμπας. Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε στο καμίνι της. Έλιωσε. Και πλέον, στο βάθος… τίτλος. Αν κι η στέψη του δεν εξαρτάται από τον ίδιο ακόμη κι εάν νικήσει Παναθηναϊκό εντός κι Άρη εκτός έδρας.

Συνάμα βέβαια, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται νίκες όχι μόνον επειδή βλέπει μπροστά. Χρειάζεται νίκες κι επειδή βλέπει πίσω. Ο εφιάλτης της τέταρτης θέσης – παρά τις συγκλονιστικές νίκες του με ΑΕΚ κι Ολυμπιακό – δεν διαγράφθηκε οριστικά κι αμετάκλητα από τον ορίζοντα του. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως δεν βάζει το ένα πόδι πάνω στο άλλο. Δε λέει: Πάμε κι όσα έρθουν κι όσα πάνε. Προσέχει, για να έχει την ησυχία του στο φινάλε του Πρωταθλήματος…

Η τακτική πιστώνεται στον νικητή μόνον στο σκάκι. Εκεί όπου τα πιόνια δεν έχουν ψυχή και πνεύμα. Στο ποδόσφαιρο τα …πιόνια και ψυχή έχουν και πνεύμα. Αυτά δικαιώνουν ή αδικούν την τακτική. Και χθες, στην Τούμπα οι παίκτες του ΠΑΟΚ δικαίωσαν τον προπονητή τους. Η τακτική του Ρουμάνου δικαίωσε συνάμα τους παίκτες του. Για να θεωρήσουμε εμείς, πως… Η επίδειξη δύναμης του ΠΑΟΚ κόντρα στον με πολλά, με πάρα πολλά μποφόρ, αεράτο – από το Κόνφερενς Λιγκ – Ολυμπιακό είναι… Έργο Ραζβάν! Χριτς, χρατς! Όπως ήταν και κόντρα στην πρωτοπόρο ΑΕΚ. Για να τα λέμε και να τα γράφουμε τα πάντα, όλα.

Ο Ρουμάνος δικαιώθηκε κρατώντας στον αγώνα τον Γιάννη Κωνσταντέλια, οποίος για 65 ολόκληρα λεπτά ήταν απών. Ήταν όμως, παρών για 65 δευτερόλεπτα. Αυτά αρκούσαν για την στήριξη με το 2-0 του θριάμβου τού ΠΑΟΚ. Η ευλογία αυτού του παιδιού φέρνει στην στιγμή, όσα φέρνει ο χρόνος. Η ζωγραφιά του στον Κίνι έδωσε γκολ στο πιάτο για τον hot …Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

O Τάισον ήταν ο άσος στο μανίκι του Ραζβάν Λουτσέσκου μέχρι τον 45ο λεπτό. Με αυτόν στρίμωξε τον Μιντιλίμπαρ. Και μετά το 45ο η τακτική του ήταν αυτή με την οποία ο Ρουμάνος έριξε τον Βάσκο στο καναβάτσο!

O ΠΑΟΚ ξεχείλιζε από ουσία. Έσταζε ωριμότητα. Περίσσευε η σιγουριά του. Ήταν ανεξάντλητη η πίστη του. Ε, δεν χρειαζόταν κι άλλα για να μια ακόμη επίδειξη ισχύος. Και …Πλώρη για στέψη. Αν και – επιμένουμε εμείς – αυτή δεν εξαρτάται μόνον από αυτόν. Έβαλε όμως, πλώρη και πλέει με τα θυελλώδη μποφόρ της Τούμπας.

Πω, πω… Τι κόσμος Θεέ μας…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.