Έρχονται: Thessticket-Thesscard για τους επιβάτες των ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης!

Metrosport Team25 Σεπτεμβρίου 2024

Στο νέο σχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που προκύπτει και από τη λειτουργία του Μετρό, περιλαμβάνεται και το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), που υλοποιείται με μέσο το νέο και σύγχρονο ηλεκτρονικό εισιτήριο «ThessTicket» και την ηλεκτρονική κάρτα «ThessCard», που θα περάσουν στην υπηρεσία των πολιτών προσφέροντάς τους σύγχρονο τρόπο μετακίνησης, όπως συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου της Θεσσαλονίκης υλοποιείται μέσω της Σύμβασης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τηλεματική και Ενιαίο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου» μεταξύ της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ και της Κ/Ξ ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – INDIGITAL – AMCO και αφορά στον πλήρη σχεδιασμό, στην εγκατάσταση, στη συντήρηση και στην τεχνική διαχείρισή του.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου ο χρήστης μπορεί να προσθέτει όσα χρήματα θέλει ή όποια προϊόντα κομίστρου επιλέγει για τις μετακινήσεις του με τα ΜΜΜ. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι επαναφορτιζόμενο και ο επιβάτης μπορεί να το χρησιμοποιήσει πολλαπλάσιες της μίας φορές.Η «έξυπνη» κάρτα ThessCard σχεδιάστηκε στις αποχρώσεις του μπλε ενώ το «έξυπνο» επαναφορτιζόμενο χάρτινο εισιτήριο ThessTicket σε χρώμα λευκό.

Η φιλοσοφία της χρήσης του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι πολυδιάστατη και τα μη προσωποποιημένα δεδομένα που συγκεντρώνονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τιμολογιακή πολιτική, για τη δημιουργία νέων προϊόντων στοχευμένων σε συγκεκριμένες ομάδες χρηστών, για τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων υπηρεσιών αστικής μετακίνησης με συνδυασμό πολλαπλών ΜΜΜ μέσω χρήσης ψηφιακών πλατφορμών MaaS (Mobility as a Service), ενώ ταυτόχρονα ο έλεγχός του είναι ευκολότερος και οδηγεί σε μείωση της λαθρεπιβίβασης (εισιτηριοδιαφυγή), και επομένως, της απώλειας εσόδων.

Η αγορά του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ThessTicket γίνεται από τους αυτόματους πωλητές του συστήματος συλλογής κομίστρου που θα είναι τοποθετημένοι σε όλα τα λεωφορεία ως εκδοτικά, σε σημεία των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος, όσο και στους σταθμούς του Μετρό.

Η φόρτιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ThessTicket, ThessCard θα γίνεται επίσης από τα ανωτέρω σημεία, όμως εντός των λεωφορείων θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς προϊόντων μόνο με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας. Θα γίνεται επίσης μέσω διαδικτυακής εφαρμογής του ΟΣΕΘ και εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα συμβατής με Αndroid και iOS .

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο σχεδιάζεται να περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά προϊόντα κομίστρου για τη μετακίνηση των επιβατών όπως: Εισιτήριο απεριορίστων μετεπιβιβάσεων διάρκειας 70 λεπτών, το εισιτήριο δύο διαδρομών (με επιστροφή), το εισιτήριο 10+1 τεμαχίων, το εισιτήριο διαδρομών ειδικών χρήσεων (αεροδρόμιο, γραμμές Εxpress, πολιτιστική γραμμή), ημερήσιο εισιτήριο, «τουριστικό» 3 ημερών, κάρτες απεριορίστων διαδρομών και λοιπές κάρτες (μαθητικές, φοιτητικές, ανέργων, ΑΜΕΑ κλπ).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.