Έρχεται πρόγραμμα μαμούθ για το Πολεμικό μας Ναυτικό! Αναμένουμε το επόμενο διάστημα απάντηση από τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των 38 F-16 BLOCK 50 που διαθέτουμε σε επίπεδο viper, ενώ πληροφορίες αναφέρουν την απόκτηση Τεσσάρων C-130 από τα αμερικανικά αποθέματα, με το πρώτο να έρχεται το 2025.
Έτσι θα φτιάξουμε ένα στόλο από 131 F-16 VIPER και σε συνδυασμό με την απόκτηση επιπλέον έξι Rafale και 20 F-35, θα δημιουργήσουμε ένα “ γιγάντιο εναέριο ρόπαλο” στο Αιγαίο, κατά της τουρκικής αντιαεροπορικής ασπίδας, και των υπόλοιπων σχεδίων του καθεστώτος Ερντογάν.
Η απόκτηση των αεροσκαφών F-35 μας φέρνει μπροστά πλέον σε δικτυοκεντρικού τύπου επιχειρήσεις μέσω του συστήματος ζεύξης δεδομένων Link 16 στο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αλλάζοντας πλήρως όλα τα δεδομένα, ενοχλώντας αφάνταστα τους Τούρκους.
Το νέα ελληνικά υπερμαχητικά αεροσκάφη θα "επικοινωνούν" σε πραγματικό χρόνο με τα γαλλικά Rafale, τα F-16V, τις νέες Φρεγάτες FDI του Πολεμικού Ναυτικού, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, τα αεροσκάφη εναέριας προειδοποιήσεως Erieye EMB-145, δημιουργώντας μια τρομερή αεροναυτική και χερσαία ελληνική πολεμική μηχανή.
Η Ελλάδα εκσυγχρονίζει επίσης το ναυτικό της ως απάντηση σε αυτό που θεωρεί ως τουρκική απειλή
Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε πρόσφατα την ανάγκη για μια «αποτρεπτική δύναμη» κατά της Τουρκίας.
Θέλουμε μία ακόμη Φρεγάτα FDI και Τέσσερις Κορβέτες με ενσωματωμένο σύστημα εκτόξευσης πυραύλων Κρουζ SCALP Naval.
Θέλουμε επίσης με πολύ μεγάλη προσοχή την δυνατότητα ναυπήγησης ελληνικής κατασκευής περιπολικών πλοίων έως ΤΠΚ στα ελληνικά ναυπηγεία, τόσο για το Πολεμικό μας Ναυτικό όσο και για εξαγωγικούς λόγους.
Η Τουρκία κατασκευάζει έξι υποβρύχια τύπου 214, τα οποία τεχνολογικά θεωρούνται εξέλιξη των ελληνικών κλάσης «Παπανικολής», αλλάζοντας υπέρ της το υποβρύχιο ισοζύγιο.
Και αυτό γίνεται σαφές τόσο με τους αριθμούς (σ.σ. τέσσερα τα ελληνικά, έξι τα τουρκικά), όσο και τεχνολογικά, διότι τα υποβρύχια κλάσης «REIS» της Τουρκίας, εφόσον θεωρούνται η εξέλιξη των ελληνικών και πέφτουν στο νερό ύστερα από μια δεκαπενταετία, είναι βέβαιο ότι φέρουν νεότερα και πιο σύγχρονα συστήματα.
Αυτός είναι και ο λόγος που σήμανε κάτι σαν συναγερμός και δόθηκαν οι κατευθύνσεις από τους αρμόδιους να τρέξει όλη η έρευνα αγοράς, τόσο για νέες μονάδες, όσο και για τον εκσυγχρονισμό Μέσης Ζωής των υφιστάμενων υποβρυχίων.
Η ηγεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού μελετά τεχνικά χαρακτηριστικά υποβρυχίων τριών εταιρειών ώστε να εξεταστούν από τη Διεύθυνση εξοπλισμών.
Η νέα Δομή του Πολεμικού Ναυτικού μας έχει στόχο την δημιουργία δύο Στόλων. Ένας με έδρα τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και ο Στόλος της Κρήτης με έδρα τη Σούδα.
Ο Στόλος της Σαλαμίνας, θα επιτηρεί το Αιγαίο ενώ τα πλοία από τον Ναύσταθμο της Σούδας θα αναλάβουν την επιτήρηση στην Α. Μεσόγειο, μίας πολύ επιφορτισμένης περιοχής. Αυτά τα σχέδια θα εκτοξεύσουν την ισχύ του Πολεμικού Ναυτικού μας ακυρώνοντας στην πράξη τα σχέδια για την παράνομη τουρκική " Γαλάζια Πατρίδα" την οποία ούτε ξέχασε, ούτε φυσικά ακύρωσε το τουρκικό καθεστώς.
enoplos.gr